Forsker på blodplasma

Helsemyndighetene i Madrid har begynt å utforske en mulig eksperimentell behandling for alvorlige tilfeller av coronavirus: Direkte transfusjon av blodplasma fra en person som har kommet seg etter infeksjonen. Madrids blodbank jobber mot klokken med flere sykehus i den første kliniske studien, som fremdeles er i en foreløpig tilstand og avventer autorisasjon fra helsedepartementet. I USA har Food and Drug Administration (FDA) godkjent bruk av denne behandlingen for alvorlig syke pasienter. Den spanske multinasjonale Grifols, som er en av verdens største produsenter av blodderivater, kunngjorde onsdag at den hadde nådd en avtale med FDA om å skaffe blodplasma fra pasienter som hadde kommet seg etter Covid-19, behandle det og lage en eksperimentell medisin basert på hyperimmune immunoglobuliner, proteinet som genereres av menneskekroppen for å bekjempe infeksjon.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler