Vil bremse turistfyll

Late Night Frenzy

Palma har innført strengere alkoholregler for å slå ned på utagerende feriefyll. Spanske myndigheter har sett seg lei av europeiske turister som fester, drikker og bråker langs strandpromenadene, skriver NRK. – Vi kommer til å være nådeløse i kampen mot fylleturisme, sa Palmas borgermester Antoni Noguera til pressen da han presenterte de nye restriksjonene.

Turister risikerer også bøter for å kjøpe falske varer fra gateselgere. De nye reglene gjelder i de mest «party»-utsatte områdene som hovedstaden Palma og strandområdene Playa de Palma og El Arenal. Det mest beryktede partystedet Magaluf omfattes ikke av reglene.

Spania er det nest mest besøkte landet i verden etter Frankrike. I de siste årene har motviljen mot masseturismen økt, særlig på populære turistdestinasjoner som Barcelona og Mallorca. Mallorca alene mottar 14 millioner turister i året, de fleste briter og tyskere.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler