Reglene for julehøytiden

christmas village wallpaper

Spania har en felles plan for julen 2020, som vil være forskjellig over hele verden på grunn av Covid-19-pandemien, for å unngå en tredje bølge av coronavirusinfeksjoner. Blant tiltakene som er godkjent, er det å utsette klokkeslettet for nattforbud  på julaften og nyttårsaften til kl. 01:30, perimetrale inneslutninger av regioner gjennom hele julen, bortsett fra familie- og venners reise . I tillegg holdes middager og lunsjer for ikke mer enn 10 personer, uten å spesifisere om det er barn eller voksne, 24., 25. og 31. desember og 1. januar. Selv om planen er vanlig og obligatorisk, har Madrid-regionen motarbeidet grenselukkingen av regionene , mens Catalonia, som støtter begrensningene, har avstått fra å stemme fordi de anser at det er regionene  som må ta sine egne beslutninger.  For helseministeren Salvador Illa kan avtalen som ble oppnådd på onsdag oppsummeres i en setning: «I julen holder vi oss hjemme og begrenser alle unødvendige bevegelser». 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler