Covid-19 utviklet i laboratorium

people sitting on chair near building during daytime

Rep. Michael McCaul, R-Texas, delte nye funn fra husets utenrikskomités republikaneres undersøkelse av mulig opprinnelse til COVID-19 mandag og anklaget det kinesiske kommunistpartiet (KKP) for å ha deltatt i den «største tildekkingen i menneskelig historie. «

Komiteens rangerende republikaner, under en opptreden i «America’s Newsroom», la ut en rekke sentrale punkter fra rapporten og hevdet at Kina sannsynligvis er «veldig bekymret» over funnene. «De lekte med ild,» sa McCaul. «De manipulerte genetisk på laboratoriet denne gevinstfunksjonen som fant sted.»  Mange av hovedpunktene fra rapporten fokuserte på aktiviteter i og rundt Wuhan som syntes å indikere at viruset kan ha sirkulert i Kina allerede i september, i god tid før WHOs landskontor i Folkerepublikken Kina tok en pressemelding om 31. desember 2019, av Wuhan kommunale helsekommisjon fra deres nettsted om tilfeller av «viral lungebetennelse» i Wuhan.

I september ble Wuhan-laboratoriets genetiske sekvenseringsdatabase frakoblet midt på natten, noe som ifølge McCaul viser at de prøvde å «skjule» eller «tildekke» noe av betydelig bekymring.  Satellittbilder fra omtrent samme tid viser angivelig økt aktivitet på sykehusene i nærheten av Wuhan -laboratoriet, sier McCaul.  Måneder før COVID-19-utbruddet ba Wuhan National Biosafety Lab om bud på større renoveringer av luftsikkerhets- og avfallsbehandlingssystemer i forskningsanlegg som hadde vært i drift i mindre enn to år, ifølge rapporten om pandemiens opprinnelse, innhentet av Fox News.

I tillegg refererte McCaul til verdens militære leker i oktober 2019, hvor han sa at 9000 mennesker kom inn i landet. Ifølge data fra utenrikskomiteen kom noen tilbake til hjemlandet med influensalignende symptomer.  McCaul ba også om at toppforskere involvert i Wuhan-laboratoriet ble sanksjonert og utpekte Peter Daszak, hvis organisasjon EcoHealth Alliance i New York sendte 3,4 millioner dollar i National Institutes of Health-tilskudd til Wuhan-laboratoriet mellom 2014 og 2019, ifølge Wall. Street Journal. «Jeg tror at Peter Daszak må vitne for Kongressen om hva som foregikk,» sa McCaul. 

Alt dette kommer bare uker før president Bidens frist for etterretningssamfunnets gjennomgang av opprinnelsen til pandemien. Før dette vil republikanerne offentliggjøre sin mest detaljerte sak som ennå argumenterer for at forskere i Wuhan kunne ha manipulert viruset genetisk og at «overvekt av bevis tyder på at SARS-CoV-2 ved et uhell ble slapp løs fra et laboratorium i Wuhan Institute of Virology.»

Kilde: Fox News

Relaterte artikler