Vaksinetvil i Indonesia

selective photography of man pedaling wagon

Indonesia ser en ny covid- bølge av sykehusinnleggelser, med  90 prosent av sengene. Mer enn 350 helsearbeidere har testet positivt for covid-19 , til tross for at de ble vaksinert tidligere i år. Dusinvis av vaksinerte leger er nå innlagt på sykehus. Den såkalte «effekten» av vaksinasjonsprotokollen forringes allerede, noe som øker risikoen for de nyeste koronavirusvariantene.

Badai Ismoyo, leder for helsekontoret i distriktet Kudus, sier at mange av de vaksinerte legene isolerer seg hjemme og blir bedre. Imidlertid er dusinvis av  vaksinerte leger innlagt på sykehus med høy feber og opplever lave oksygenmetningsnivåer. Noen blir trillet inn på intensivavdelingene. I Jakarta rapporterer radiolog Dr. Prijo Sidipratomo at det har vært minst et halvt dusin leger innlagt på sykehus med COVID-19 bare den siste måneden, til tross for at de var fullvaksinerte. Helsepersonellene er nå bekymret for at vaksinasjonene mislykkes. «Det er alarmerende for oss fordi vi ikke bare kan stole på vaksinasjoner,» sa Dr. Sidipratomo.

Først så det ut til at vaksinene virket, til en viss grad. Antall indonesiske helsearbeidere som døde av COVID-19, falt kraftig fra 158 i januar til 13 i mai. Men den kortsiktige effekten av disse vaksinene har allerede gått ut. Det er også vanskelig å vite årsakene til at fullvaksinerte helsepersonell dør nå. Det indonesiske medisinske systemet har ikke kommet med informasjon om hvorfor helsepersonell døde før og etter å ha blitt vaksinert. Årsaken til disse dødsfallene er lett å feilmerke, merke på nytt og feiltolke. Hvis disse helsepersonellene hadde dødd i fjor, ble de  merket «død av covid-19», men i år er medisinske systemer trege med å kunngjøre om det var  covid-19 eller vaksinen som forårsaket deres død.

Siti Nadia Tarmizi, senior tjenestemann i helsedepartementet, har nektet å kommentere antall vaksinerte helsearbeidere som har gått bort i 2021. Imidlertid har det vært minst seks bekreftede tilfeller av sykehuspersonale som døde med symptomer på covid-19 etter- vaksinasjon – inkludert en sykepleier og fem leger. Antall legedødsfall etter vaksinering ser ikke ut til å være like viktig som antall leger som gikk bort siden denne pandemien startet.

Distriktet Kudus har  nesten 5000 helsepersonell. I januar fikk helsearbeidere i frontlinjen topp prioritet for de eksperimentelle vaksinene. Ifølge den indonesiske medisinske foreningen tok nesten hver eneste helsearbeider i regionen den eksperimentelle vaksineprotokollen. Indonesia bruker  Sinovac-vaksinen, som ble utviklet i Beijing. WHO godkjente Sinovacvaksinen til bruk i nødstilfeller  i juni – selv om foreløpige kliniske studier viste det bare forhindret symptomatisk sykdom halvparten av tiden (51 prosent). Vaksinens påståtte effekt er ikke bedre enn å vende en mynt. Videre er det ingen data om vaksinens evne til å forhindre sykehusinnleggelse og død over tid. De virkelige faktorene som bestemmer sykehusinnleggelse og død blir aldri studert i disse kliniske vaksineforsøkene. Disse mangelfulle dataene om vaksinerte populasjoner ble ikke sammenlignet med data om naturlig infeksjon, som også er kjent for å gi milde symptomer for friske mennesker, og har vist seg å gi langvarig immunitet.

Etter at massevaksinasjonskampanjene startet, ble covid-19 tilfeller plutselig merket med «covid-19 varianter» da «gjennombruddssaker» begynte å dukke opp i de vaksinerte befolkningene. Nå har den generelle befolkningen å gjøre med nye «varianter» som har mutert til eksistens etter vaksinasjon . Denne krisen vil trolig bare forverres ettersom helsen til det medfødte immunforsvaret blir undertrykt og forsømt.

Kilder inkluderer: Reuters.com. NaturalNews.com

Relaterte artikler