Ayuso står imot

Madrid-regionen har i dag posisjonert seg mot tiltakene som Helsedepartementet ønsker å iverksette. Departementets retningslinjer betyr  at restaurantnæringen stenger obligatorisk klokken ett om natten og forbyr røyking i utendørsområder når de ikke holder seg to meter unna,  før de 70% av befolkningen og alle over 50 år er fullstendig vaksinert .

Madrid-regjeringen ledet av Isabel Díaz Ayuso har avvist forslaget, som også ble avvist onsdag i det interterritoriale helserådet  i Baskerland, Catalonia, Galicia, Andalusia og Murcia , som «utidig» med tanke på den nåværende epidemiologiske situasjonen og fremdriften i vaksinasjon».  Med denne avstemningen fastholder Helsedepartementet at implementeringen av de nye reglene vil være obligatorisk . «Det er godkjent av et flertall og vil bli publisert som en ordre i BOE,» sa helseminister Carolina Darias. Men Madrid har allerede gjort det klart det ikke vil overholde det fordi det ikke er noen flertallsavtale og vil fortsette med sine egne regler. Madrid minner om at hvert autonome samfunn allerede har utviklet sine egne forskrifter og mener derfor at dette forsøket på «pålegg» av regjeringen til Pedro Sanchez , er «rester» fra alarmtilstanden 9. mai.   Derfor vil  Madrid-samfunnet  fortsette å anvende tiltakene som er planlagt i de regionale autonome regelverkene.

Om Madrid hadde etterkommet forslaget, ville Madrid bli tvunget til å lukke  barer og restauranter og redusere antall spisesteder på terrasser til seks personer,   noe det allerede har kommet frem til at det ikke vil gjøre – etter å ha utvidet det til åtte sist mandag, fordi regionen er på alarmnivå 3. I tillegg ville samfunnet bli tvunget til å utsette åpningen av utesteder midt i samtalene det har med sektoren for å aktivere disse stedene så raskt som mulig. Imidlertid insisterer  Isabel Díaz Ayuso  at de vil fortsette med sin regionale strategi for å bekjempe pandemien.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler