Får ikke komme til feriehuset sitt

woman in orange dress lying on ground

Beboere i Madrid med feriehus i Valencia, Alicante og Castellón får ikke reise til Valencia neste helg på grunn av restriksjoner grunnet coronavirus .Generalitat har opprettholdt perimeterlukningen fra  25. oktober som forhindrer inn- og utreise, selv med lav risiko for overføring av coronavirus og med den laveste akkumulerte forekomsten i Spania, med 42 smittede pr. 100.000 innbyggere.

Den sosialistiske  regionsregjeringen ledet av Ximo Puig vil vurdere den epidemiologiske situasjonen til coronavirus i Valencia-samfunnet 4. mai, en dag etter puentehelgen  hvor det er fri dagen før.  Hvis forutsetningene er oppfylt, vil Generalitat Valenciana avslutte omkretsstengingen før slutten på alarmtilstanden som regjeringen har bestemt,  9. mai , men den vil «skjerme» samfunnet mot mulige Madrid-borgere som ville glede seg over en langhelg.   Arbeidskalenderen i Valencia etablerer lørdag 1 mai som en fridag , men mandag 3. mai er en arbeidsdag, i motsetning til Madrid-regionen. Valencia er regionen som har hatt den lengste perioden med stengte regionsgrenser med mer enn seks måneders begrensning på mobilitet.

I følge en rapport fra Caixabank  ligger de fleste av feriehusene i Spania ved Middelhavskysten.   Alicante er provinsen med det høyeste antallet hus av denne typen (326 705 boliger, 8,9 prosent av det nasjonale totalsummen), etterfulgt av Valencia (223885 boliger, som utgjør 6,1 prosent av totalen). Ximo Puig har det siste halve året kjempet  for å begrense mobiliteten så mye som mulig mellom regioner i motsetning til sin  kollega i Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP) , som sier  omkretsstenging er feil. Stengningen har heller ikke  forhindret ankomsten av utenlandske turister under den tredje og fjerde bølgen av coronaviruspandemien.

Generalitat planlegger å oppheve forbudet mot å komme inn og ut av Valenciaregionen før alarmtilstanden avsluttes, men Ximo Puig har allerede advart om at restriksjonene vil vare til sommeren begynner. I denne forbindelse venter muligheten for å lette på portforbudet som nå iverksettes kl 22. Regjeringen i Valencia har imidlertid planlagt å opprettholde begrensninger i sektorer som hotell  og handel, til tross for at Valencia er regionen med den laveste forekomsten av Covid-19 i Spania. 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler