Zidanes farvel med Real Madrid

Zinedine Zidane forklarer årsakene til at han forlater Real Madrid. Den franske treneren har skrevet et brev til Real Madrid som avisen AS ga ut mandag . På denne måten bryter franskmannen sin taushet dager etter å ha avsluttet sin andre periode som trener for det hvite laget.

Zidane valgte den enkle måten, sa farvel til Real Madrid i et brev der han peker på klubben og angriper presidenten, samtidig som han unngår å gi forklaringer til Real Madrid samt å besvare spørsmål på en pressekonferanse. «Jeg kan fotball og kjenner kravene til en klubb som Real Madrid. Jeg vet at når du ikke vinner, må du dra ». Dette er en av setningene som skiller seg ut i Zidanes brev. I brevet forklarer Zidane alle årsakene som har fått ham til å si farvel til Real Madrid. Zidane tydeliggjør sin kjærlighet til Real Madrid, sin takknemlighet til Florentino Pérez og også hans bitterhet for det han anser som manglende tillit og støtte i sitt arbeid, årsakene som rettferdiggjør hans avgang. «Jeg drar fordi jeg føler at klubben ikke lenger gir meg den tilliten jeg trenger, den gir meg ikke støtte til å bygge noe på mellomlang eller lang sikt,» sier han. 

 Etter at det ble skapt stor usikkerhet om kontinuiteten på Real Madrid-benken, informerte Zidane spillerne sist onsdag at han ikke lenger var trener. Treneren hadde også en telefonsamtale med Florentino Pérez der han informerte ham om beslutningen om å forlate hvit-trøyene. Timer senere dro han til Valdebebas for å si farvel til de ansatte, og senere avga klubben en avskjedserklæring . Nå leter Real Madrid etter en ny trener. Disse navnene er mest tippet: Antonio Conte , Mauricio Pochettino og Raúl González.

Kylian Mbappé vil signere for Real Madrid «uansett hvem treneren er .»   Zidanes avskjed påvirker ikke  ansettelsen av superstjernen selv om det fortsatt bare er en muntlig avtale. Så enten i sommer eller senest i 2022, når kontrakten med PSG avsluttes, vil Mbappé ankomme Bernabéu uavhengig av hvem som sitter på benken.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler