Migrantstrøm til Kanariøyene

Denne helgen har det kommet en konstant strøm av båter, og lørdag ankom det til sammen 1100 mennesker. Til Gran Canaria kom det 643 personer fordelt på 16 båter, mens det kom 271 personer til Tenerife fordelt på to relativt store båter. 159 ankom til El Hierro fordelt på to båter og 23 til La Gomera.  Så mange har ikke kommet til øyene på et døgn siden flyktningkrisen i 2006, skriver Canariavisen. På lørdag kveld og natt til søndag ankom det rundt 600 båtimmigranter til Kanariøyene, fordelt på 20 båter. Samtlige ble overført til havna i Arguineguín, ifølge nødsentralen, der Røde Kors og myndighetene fortsatt jobber på spreng i teltleiren. I går kunne myndighetene også bekrefte at nok et liv var gått tapt blant immigrantene, da en av båtene ankom med en død person om bord.

Den forrige rekorden for antall immigranter på en dag ble dermed slått. Det kom 363 flere på lørdag enn den forrige toppdagen, 9. oktober. Da kom det 733 mennesker på en dag, samtidig som sosialminister José Luis Escrivá besøkte flyktningleiren i Arguineguín for å vurdere situasjonen. På lørdag demonstrerte innbyggere i Mogán mot flyktningleiren i Arguineguín. De krever at leiren skal stenges og at staten umiddelbart må ta grep for å håndtere krisen. Mogán kommune sier demonstrasjonen ble organisert av fiskerassosiasjonen i Arguineguin, som har hatt store problemer med sitt virke på grunn av leiren i havna.  Per 31. oktober i år, er det kommet 11.409 migranter til Kanariøyene, skriver Frankfurter Allgemeine. Det er en voldsomt økning siden i fjor.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler