Advarer briter mot Spania

Den britiske statsministeren Boris Johnson sa tirsdag at selv om det er lov, bør ikke britiske borgere reise på ferie til destinasjoner som er klassifisert som ‘gule’ i det nasjonale reisesystemet, som Spania , Italia eller Frankrike.

I uttalelser fra et vaksinasjonssenter i London sa Johnson at det er «veldig viktig at folk forstår at disse stedene ikke skal betraktes som feriedestinasjoner «, og viser, ifølge den britiske regjeringen, en betydelig risiko for smitte av coronavirus. . «Dette er ikke steder du skal reise på ferie, la meg være veldig tydelig på dette,» sa lederen for den konservative regjeringen. Johnson advarte også om konsekvensene: «Hvis folk må dra av en presserende familieårsak eller en presserende forretningsårsak, hvis de må reise til et land på den «gule» listen, må disse menneskene huske på at de må isolere seg, de må ta tester og ha et dokument som kan lokalisere dem når de kommer tilbake til Storbritannia.» Han minnet om at «denne perioden med isolasjon, karantene, vil medføre bøter på opptil 10 000 pund (11 626 euro) hvis den ikke overholdes.»

Storbritannia bruker et trafikklys-system for å regulere internasjonale reiser, som ble gjenopptatt denne mandag etter å ha blitt utestengt siden i januar, bortsett fra i unntakstilfeller. I henhold til denne mekanismen må reisende til ‘grønne’ eller lavrisikoland gjennomgå færre tester og er unntatt karantene, noe som, sammen med andre begrensninger, gjelder for de som besøker ‘gult’ eller ‘rødt’ territorium. Johnson  sa at landet hans for øyeblikket ikke burde avvike fra «veikartet» som ble utarbeidet for å gjennomføre de-eskalering , til tross for at den indiske varianten dukket opp. «Den epidemiologiske situasjonen studeres hele tiden, og for øyeblikket, delvis fordi vi har utviklet en mur av forsvar med vaksinasjonsprogrammet , ser jeg ikke noe avgjørende som indikerer at vi må avvike fra veikartet,» sa han . Samtidig mente han at «vi må være forsiktige og vi observerer alt veldig direkte.»

Når det gjelder den nevnte varianten av coronavirus som ble oppdaget for første gang i India og som har blitt dominerende i de engelske kommunene Bolton og Blackburn, bemerket statsministeren at India ble plassert på den «røde» listen over risikoland før mutasjonen ble oppdaget i Storbritannia, som svar på kritikk fra opposisjonen om at regjeringen handlet sent. «Hvis vi ser på hva som har skjedd med varianten vi snakker om, den såkalte indiske varianten, B1617.2, var India allerede inkludert i rødlisten før dette til og med var en variant under etterforskning,  sa han.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler