Viruset genetisk justert

Virolog Dr. Robert Redfield sa at han tror at Wuhan coronavirus (COVID-19) ble modifisert av kinesiske forskere før det lekket ut av Wuhan Institute of Virology (WIV) i Kinas sentrale Hubei-provins. Den tidligere direktøren for Centers for Disease Control and Prevention  (CDC) la til at COVID-19-virusets evne til å hoppe fra et dyr til et menneske ikke er «biologisk sannsynlig.» Mens tidligere rapporter hevdet at patogenet kom fra flaggermus, antyder nyvunne bevis at det har sitt utspring i WIV-laboratoriet, noe som har utløst en pågående debatt.

Redfield sa at virusets evne til å spre seg raskt aldri har blitt sett i andre koronavirus. Og mens de fleste koronavirus kan krysse fra dyr til mennesker, oppstår zoonose vanligvis i et mye lavere tempo enn det som ble sett med Wuhan coronavirus. ”Jeg sa tidligere at jeg ikke trodde det var biologisk sannsynlig at COVID-19 gikk fra en flaggermus til et ukjent dyr til [mennesker], og nå hadde blitt et av de mest smittsomme virusene . Det stemmer ikke overens med hvordan andre koronavirus har kommet inn i menneskearten, ”sa Redfield, som mistenker at COVID-19-viruset, selv om det utilsiktet ble lekket, hadde gjennomgått genetiske justeringer.

I følge Siegel hadde Redfield en anelse om at Wuhan coronavirus lekket ut fra WIV-laboratoriet allerede i januar 2020. Imidlertid var White House Coronavirus Task Force den gang fokusert på det som skjedde i landet.  Tidligere president Donald Trump og hans støttespillere fikk kritikk for å ha gått inn for teorien om laboratorielekkasjer i 2020. Nå nylig beordret president Joe Biden å stenge av en undersøkelse av utenriksdepartementet ledet av tidligere utenriksminister Mike Pompeo over denne muligheten. Men da bevis som støttet teorien kom frem, kunngjorde Biden selv en ny 90-dagers etterforskning om saken.

 Kilder:  DailyMail.co.uk, FoxNews.com, TheNationalPulse.com

Relaterte artikler