Østerrike reiser seg

mountain at daytime

De hundretusenvis av demonstranter kunne ikke overses i Østerrikes gater i helgen. De kan ikke benektes, for nå ser hele verden på det som skjer i landet. Også internasjonal presse rapporterer om østerrikernes kamp for frihet. I økende grad ser det ut til at det nye regjeringsteamet rundt nykansler Karl Nehammer (ÖVP) mister motet. Forrige måned ble Østerrike det første EU-landet som sa at det ville gjøre Covid-vaksinasjoner obligatorisk 

I helgen eskalerte ÖVP-regjeringsrepresentanters retorikk. Etter at landbruksminister Elisabeth Köstinger (ÖVP) kom med den vanvittige påstanden om at det var blod på hendene til FPÖ-sjef Kickl, ble Nehammer tvunget til å formane henne fra det. Frihetsdemonstrasjonene setter regjeringen under økende press, og det syder også i ÖVP og deres allierte. Innenriksminister Karner har nå til og med blitt tvunget til å takke de som ikke protesterer mot ham og klikken hans. Nehammer ønsker fortsatt å følge «obligatorisk vaksinasjon»: det er siste utvei, «fordi ingen vil ha det».

Det er i hovedsak ÖVP-ministre som markerte seg i helgen med spesielt hårreisende uttalelser. Ifølge Blümel-Schmid-chattene ble det tidligere vist at ÖVP sørget for at kvinner var kontrollerbare i personalutvelgelsen. Men statsrådene Köstinger og Edtstadler virket helt ute av det i helgen. Dette sa EU- og konstitusjonsministre Karoline Edtstadler fredag ​​kveld: «Med innføringen av obligatoriske vaksinasjoner er det faktisk ulovlig å bo i Østerrike og ikke la seg vaksinere. Og dette kan også ha andre konsekvenser.» Mange lurer nå på om Edtstadler i fremtiden ønsker å trekke tilbake statsborgerskap  fra de som nektet å la seg vaksinere. Hun uttalte også at tap av jobb er konsekvensen for de som unngår eksperimentelle geninjeksjoner. Uttalelsene hennes forårsaket generelt sinne, forargelse og redsel. Lørdag utmerket ÖVP-landbruksminister Köstinger seg med uttalelsen om at Kickls hender satt fast med blod. FPÖ-sjefen svarte på den utenomjordiske uttalelsen i løpet av demoen med: «Hvis du forteller meg at jeg har blod på hendene, sier jeg deg at du bare har dritt i hodet.»Hundretusener demonstrerte på Ringstrasse i Wien lørdag. Alle politiske retninger var representert. Presset på regjeringen øker. Også søndag protesterte tusenvis i Østerrikes provinshovedsteder. Folk innen kirken og i regjeringspartiet ÖVP protesterer også mot sin egen regjering.

Den nylig innsatte kansleren Karl Nehammer, som tidligere har markert seg med radikale uttalelser som ikke lovte annet enn mer totalitarisme, synes nå å være på tilbaketog. Han, som i forrige uke buldret om den diskriminerende og endeløse utholdenheten til «lockdown for de uvaksinerte» : «Vi trenger derfor kontroll og konsistens, og på et tidspunkt vil det være den grunnleggende sosiale konsensus», oppfordrer han nå plutselig til moderasjon. Han ber om at ordene «avvæpnes»og advarte: «Tungen er skarpere enn sverdet». Nehammer ser ut til å sakte føle seg i kjørt inn i et hjørne, han fremstår plutselig som saktmodig og understreker at han kun er en «lærer» selv når det kommer til pandemispørsmål. Bygger han nå for til slutt å snakke seg ut av uvitenhet? (Det er velkjent at dette ikke beskytter mot straff.) I sannhet, selv om han – kjørt inn i et hjørne – nå ønsker å mildne ordene sine, forblir Nehammer i sin brutale plan: «Obligatorisk vaksinasjon.»

Påstandene om at ÖVP nå vender tilbake til sine austrofascistiske røtter i kjølvannet av koronadiktaturet tvinger Nehammer i økende grad i kne. Karl Nehammer var den første ÖVP-sjefen som beskrev austrofascisme som sådan. Så langt har ÖVP alltid snakket eufemistisk om «bedriftsstaten». Imidlertid tok han egentlig ikke avstand og trakk i stedet oppmerksomheten mot Ausstromarxism som motstykke. Til og med den nye innenriksministeren Gerhard Karner, som blir kritisert for å følge austrofascismen på grunn av vedlikeholdet av Dollfuss-minnesmerket, ser ut til å være skremt av massen av mennesker i Østerrikes gater. Selv den engelske avisen «DailyMail» rapporterer om Østerrikes masseprotest. ÖVP-regjeringen kan kontrollere sine egne medier i landet. Men det kan ikke forhindre rapportering fra internasjonal presse. Søndag kveld takket Karner engstelig de som ikke demonstrerte mot ham og koronadiktaturet. 2200 av hans politifolk møtte hundretusenvis av frihetsdemonstranter i Wien. Det er logistisk umulig å forhindre protestene nå mange nok tar til gatene. 

Spesielt presserende for ÖVP: Stadig flere representanter fra det østerrikske kartellforbundet (ÖCV) er til stede på demoene. Kartellforeningen anses å være et vesentlig forløp for Folkepartiet. Nehammer er selv medlem av foreningen. I «KÖStV Sonnberg Perchtoldsdorf» til Mittelschüler-Kartell-Verband (MKV) bærer han couleurnavnet «Mars». Den nye ÖVP-finansministeren Magnus Brunner er også medlem av ÖCV i foreningen «AV Austria Innsbruck». Så presset vokser også i deres  egne rekker. Fra katolikkenes side er det økende protest mot det vanvittige regimet til det tidligere kristen-sosialpartiet. Hver onsdag markerer «St. Bonifatius Institut ”med bønn mot korona-diktaturet i sentrum av Wien.

kilder: wochenblick.at – dailymail.uk

Relaterte artikler