Dokument: Planlagt bioangrep

clear glass bottle with multicolored liquid

Kinesiske forskere skal ha undersøkt  koronavirus som et biovåpen fem år før Covid-19-pandemien, og kan ha forutsett  en tredje verdenskrig kjempet med biologiske våpen, ifølge medierapporter som refererer til dokumenter innhentet av det amerikanske utenriksdepartementet. Dette melder den annerkjente avisen «The Australian».

I følge avisen The Sun i Storbritannia, med siteringer av rapporter som først ble utgitt av  The Australian, viser  dokumentene som ble innhentet av det amerikanske utenriksdepartementet,  visstnok ledere fra det kinesiske folks frigjøringshær (PLA) som gir den uhyggelige spådommen. Amerikanske tjenestemenn skal ha innhentet papirene som ble skrevet av militærforskere og høytstående kinesiske folkehelsemyndigheter i 2015 som en del av sin egen etterforskning av opprinnelsen til Covid-19.

Kinesiske forskere beskrev SARS-koronavirus, som Covid er et eksempel på, som en ny epoke med genetiske våpen. PLA-papirene det refereres til ser ut til å fantasere om at et biovåpenangrep kan føre til at «fiendens medisinske system kollapser». Den refererer til arbeid av oberst i det amerikanske luftvåpenet Michael J. Ainscough, som spådde at  tredje verdenskrig kan kjempes med biovåpen. Utgitt fem år før starten av COVID-19-pandemien, beskriver dokumentet SARS coronavirus som en «ny æra av genetiske våpen» som kan «kunstig manipuleres til et voksende menneskelig sykdomsvirus, deretter brukt som våpen og slippes løs på en måte som aldri er sett før» .

Sjefen for en militær tenketank i Australia sammenligner dokumentet med en rykende pistol: Peter Jennings, administrerende direktør for Australian Strategic Policy Institute (ASPI), sa til news.com.au at dokumentet er så nær en «rykende pistol» som det er mulig å komme..  – «Jeg tror dette er viktig fordi det tydelig viser at kinesiske forskere tenkte på militær bruk for forskjellige stammer av coronavirus og tenkte på hvordan det kunne spres,» sa Jennings.

Dermed kan man tenke seg at virusutbruddet i Wuhan skyldes et uhell med et sykdomsfremkallende virus som er påtenkt for fremtidig militær bruk, mener Jennings, og i så fall er det ikke rart hvis at Kina skjuler sine spor: Han sa også at dokumentet kan forklare hvorfor Kina har vært så motvillige til utenlandske undersøkelser av opprinnelsen til COVID-19. «Hvis dette var et tilfelle av overføring fra et våtmarked, ville det være i Kinas interesse å samarbeide. Vi har bare sett det motsatte av det, sa han. The Australian har fått utført undersøkelser med sikte på å avklare at det lekkede dokumentet er autentisk:  Robert Potter, en cybersikkerhetsspesialist som analyserer lekkede kinesiske myndighetsdokumenter, ble bedt av Australian om å verifisere papiret. Han sier at dokumentet definitivt ikke er falskt.

Opplysningene som nå kommer fram, stemmer godt med informasjon som ble offentliggjort allerde i mai for ett år siden: Det vestlige etterretningssamarbeidet, kjent som Five Eyes, laget en rapport om pandemien som konkluderer med at Kina bevisst mørkla epidemien og ødela bevis. Dokumentet på 15 sider fra etterretningsbyråene i USA, Canada, Storbritannia, Australia og New Zealand ble innhentet av Australias Saturday Telegraph-avis og sier at Kinas hemmelighold utgjorde et «angrep på internasjonal åpenhet.» Det er punktet om «angrep på internasjonal transparens» som er drepende for Kinas omdømme i verden: Regimet i Bejing kunne ha varslet verden, men gjorde det ikke. Rapporten slår fast at Kina så tidlig som 31. desember begynte en systematisk fjerning av alt materiale på internett som kunne lenkes til SARS-virus.

Tre dager senere ga helsedepartementet i Beijing ordre om å enten ødelegge virusprøver eller flytte dem til bestemte steder. Det ble innført et forbud mot publisering av vitenskapelige data om viruset. Det var flere tegn på mørklegging: Helsemyndighetene i Wuhan sluttet 5. januar å publisere tall på smittede og tausheten skulle vare i to uker. Dette var den kritiske perioden da viruset spredte seg. Helsefaglig personell spredte direkte villedende informasjon; som at situasjonen var under kontroll. Den genetiske koden var avgjørende hvis det internasjonale samfunn skulle finne medisiner mot viruset. Likevel stengte myndighetene ned et laboratorium i Shanghai som hadde offentliggjort DNA-koden.

 Kina har kun ett laboratorium på høyeste sikkerhetsnivå: Nivå 4. Det er Insitute of Virology i Wuhan. Det er til dels finansiert av amerikanske og canadiske universitet og samarbeider med disse profesjonelt. Likevel fikk instituttet beskjed om å avbryte alt samarbeid. På toppen av dette benektet Kina offentlig at viruset var smittbart mellom mennesker, til tross for at Beijing helt siden begynnelsen av desember hadde visst det motsatte. Dette var en aktiv motarbeidelse av kunnskap om viruset som gjorde at covid-19 traff verden helt uforberedt. Fordi WHO gikk god for informasjonen som kom fra Bejing, rammer kritikken også WHO. Da det gikk opp for myndighetene, som i USA, at viruset var en nasjonal trussel, øvde Kina press for at de ikke skulle innføre reiserestriksjoner, til tross for at de hadde innført det selv på hjemmebane. Først 23. januar ble Wuhan satt i karantene, men kun nasjonalt. Flytrafikk ut av Wuhan internasjonalt gikk som før og 440.000 forlot byen og brakte viruset ut i verden.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler