Bruce Willis gir opp karrieren

Bruce Willis har blitt diagnostisert med afasi og vil gå bort fra sin flere tiår lange karriere, kunngjorde familien hans onsdag. Afasi er en medisinsk tilstand som kan påvirke en persons evne til å snakke, skrive og forstå språk, både muntlig og skriftlig, ifølge Mayo Clinic. Det oppstår vanligvis etter et slag eller en hodeskade.

«Til Bruces fantastiske støttespillere, som en familie ønsket vi å dele at vår elskede Bruce har opplevd noen helseproblemer og nylig har blitt diagnostisert med afasi, noe som påvirker hans kognitive evner,» skrev 67-åringens familie i en uttalelse delte på hver av Instagram-kontoene deres, og la til at han vil «gå bort fra karrieren som har betydd så mye for ham.» «Dette er en virkelig utfordrende tid for familien vår, og vi setter så stor pris på din fortsatte kjærlighet, medfølelse og støtte,» fortsatte familien. «Vi beveger oss gjennom dette som en sterk familieenhet, og ønsket å bringe fansen hans inn fordi vi vet hvor mye han betyr for deg, som du gjør for ham.  «Som Bruce alltid sier: «Lev det opp», og sammen planlegger vi å gjøre nettopp det», konkluderte uttalelsen, som ble signert av hans kone, Emma Heming, hans ekskone, Demi Moore, og hans fem barn, Rumer, 33, Scout, 30, Tallulah, 28, Mabel, 9, og Evelyn, 7.

Hovedbehandlingen for afasi er tale- og språkterapi med involvering fra familiemedlemmer som hjelper pasienten med å kommunisere. Det er tre typer afasi: ekspressiv, omfattende og global. I uttrykksform forstår en person kommunikasjon bedre enn han eller hun kan snakke. I omfattende snakker pasienten i lange, usammenhengende setninger og i sistnevnte, globale, har en person dårlige forståelses- og kommunikasjonsevner. Familien til Willis avslørte ikke årsaken til hans afasi, men han har pådratt seg ulike skader i løpet av karrieren. I 2004 saksøkte Willis skaperne av actionfilmen hans «Tears of the Sun» fra 2003 for skadene hans. (Afasi betegner språkvansker etter en hjerneskade. Afasi skilles fra spesifikke språkvansker hos barn ved at det forutsettes normal språklig utvikling inntil tidspunktet for hjerneskaden. Afasi skilles også fra dysartri og dysphemi ved at det handler om vansker med språk, mens dysartri og dysfemi handler om vansker med talen.) – Wikepedia

Willis søksmål mot Revolution Studios hevdet at han led «ekstrem mental, fysisk og emosjonell smerte» etter en hendelse på settet året før filmen ble utgitt da han ble truffet i pannen av et «prosjektil» under detonasjonen av pyroteknikk av spesialeffektenhet, rapporterte The Guardian den gang. Han mistet også to tredjedeler av hørselen etter at et maskingevær avfyrte ekstra høye blanke på settet til «Die Hard». Willis har også fullført flere prosjekter innen postproduksjon, inkludert «Vendetta», «Fortress: Sniper’s Eye» og «White Elephant». Det er uklart hva som vil skje med «Fortress 3», som for øyeblikket er i pre-produksjon.

Gjennom covid-19-pandemien har «Die Hard»-stjernens blandede familie – inkludert Moore, 59, og Heming, 43 – vært innesperret på deres Idaho-kompleks. Selv om arrangementet føltes rart for utenforstående, sa «GI Jane»-stjernen at hun betraktet Heming som sin «søster». «Barna våre er søstre, og likevel er det ikke noe navn for hva vår familieforbindelse er til hverandre», skrev Moore på Instagram i mars 2021 til ære for den internasjonale kvinnedagen. «Vi er mødre forent, søstre knyttet til dette vanvittige livets eventyr. Emma er en vakker mor dedikert til familien sin, en helt nydelig kvinne og nå kan hun legge til forretningsentreprenør til CV-en hennes. «Hennes drivkraft, besluttsomhet og lidenskap er oppløftende og kvinnen at hun er absolutt inspirerende,» konkluderte hun.

Relaterte artikler