Intens spenning i Madrid

Analyseselskapet CIS of Tezanos  publisert idag torsdag en ny meningsmåling før valget i Madrid 4. mai. PP, med Isabel Díaz Ayuso som kandidat, leder med  36,7 prosent, ned fra 39,2 prosent i målingen fra  5. april. Vox stiger imidlertid fra 5,4 prosent til 8,2. Totalt ville de to høyrepartiene trolig få 67 representanter, to fra et absolutt flertall i Madridforsamlingen.

 Denne målingen aviker fra andre målinger, som viser at PP er i framgang.  Hva PP mister i den siste målingen, tas praktisk talt av Vox, som lå farlig nær sperregrensen sist, mens Ciudadanos går opp et par tideler, men forblir under 5 prosent barrieren, som betyr null mandater.  Partiet fikk til sammenlikning 19,5 prosent ved siste valg i Madrid.  Til venstre går PSOE fra 25,3 til 23,4 prosent siden 5. april. Men Unidos Podemos kommer heller ikke bra ut: Partiet faller fra 8,7 til 8,4 prosent på den siste undersøkelsen. MasMadrid stiger, fra 14,8 prosent til 15,1 prosent.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler