COVID-PASS fra siste fredag

President i Generalitat Valenciana, Ximo Puig, har bekreftet at ikrafttredelsen av covid pass for å få tilgang til barer, underholdningssteder, samt sykehus og aldersboliger, vil være fra fredag kveld , det vil si fra lørdag, 04.12.21, kl 00.00.  

For Puig er det digitale sertifikatet med på å «skape mer tillit» fordi det eneste det garanterer er at «alle er vaksinert», men det er ikke implantert «for å fjerne masken vår». Lederen for Consell, som i formiddag skal møte helseministeren Ana Barceló for å analysere utviklingen av pandemien, husket at det faktum å være vaksinert ikke betyr at du ikke kan infisere, selv om vaksinen reduserer sjansene å overføre covid. På spørsmål om det er mulig å implementere nye restriksjoner før jul og etter anbefaling fra Helsedepartementet om at antall deltakere i julefeiringen begrenses etter at den nye omicrom-varianten dukker opp, har Puig antydet at han ikke går inn for å generalisere nye tiltak fordi situasjonen «er kontrollert, men vi er bekymret fordi infeksjonene øker. Derfor må vi bidra med største varsomhet» med bruk av masken innendørs når vi ikke spiser eller drikker samt opprettholde sosial avstand.

På samme måte, gitt utseendet til omicrom og psykosen som har blitt oppdaget over hele verden med stenging av grenser til land i den sørlige kjeglen av Afrika, husket Puig at vi står overfor «en global pandemi og vaksinasjon må nå hele verden «, fordi det er» den viktigste ressursen «. Puig var blant de første som lanserte ideen om å liberalisere farmasøytiske patenter for vaksiner for å spre COVID-vaksinen over hele verden.

Relaterte artikler