Tviholder på «America First»

Representant  i den amerikanske Kongressen, Marjorie Taylor Greene (Republikkaner-Georgia.) sa lørdag at hun ikke vil slutte å fremme «America First» -politikk da hun imøtegikk kritikk av et valgmøte hun deltok i.

Et dokument som skisserte Taylor Greene’s «America First Caucus» ble publisert av et medieuttak fredag, et dokumentet som har høstet kritikk fra demokrater og republikanere for uttrykk som: «Amerika er en nasjon med en grense og en kultur, styrket av en felles respekt for unike angelsaksiske politiske tradisjoner. ” Kritikere sa at noe av språket i dokumentet var hatefullt og rasistisk. 

Men Taylor Greene sa på lørdag i en serie tweets at hun ikke skrev eller sa noen av setningene i innlegget i «America First Caucus». Mediene «la ut en tekst som jeg ikke hadde lest på forhånd,» skrev hun. “Avskum og løgnere i media kaller meg rasist ved å ta ting ut av sammenhengen. Dette er ytterlige bevis på at såkalte journalister lyver og lager falske fortellinger. Det er  media  som er fokusert på rase og bruker den til å skape skille i det amerikanske folket med hat gjennom identitetspolitikk. ”

Greene’s talsperson hadde fortalt CNN at hun var med på å lage «America First Caucus», men benektet senere at hun var med på det. Greene-kontoret har ikke svart på forespørsler om kommentarer. Kongresskvinnen vil gjøre det klart at hun ikke har lansert noe. Dette var et tidlig planforslag og ingenting ble avgjort eller godkjent, ”sa talspersonen. En talsperson for representant Paul Gosar (R-Ariz.), som var knyttet til gruppen, nektet å kommentere. Greene skrev på Twitter  at hun tror på «America First» -ideen «av hele sitt hjerte, og at det betyr mye for enhver amerikaner, av alle raser, trosretninger og farger.»

“Jeg kommer aldri til å  slutte og kjempe for America First. Det er titalls millioner amerikanere som er enige. Vi står skulder til skulder. Folk over politikere. Hyenene i media er livredde. Det er også demokratene. Og det er også de svake politikerne som flyter rundt uansett hvilken vei vinden blåser, ”la hun til. “Jeg har planer om å drive president Trumps America First-agenda sammen med mine kongresskolleger, men vi lar ikke media eller noen andre presse oss. America First-politikken vil redde dette landet for oss alle, våre barn og til slutt hele verden.»

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler