Farlig eksperiment

refill of liquid on tubes

Kinesisk regime lager humaniserte griser med genredigering og infiserer dem deretter med koronavirus. Den kinesiske statsavisen Global Times feiret torsdag den påståtte oppdagelsen av en vitenskapelig prosess for å skape en «humanisert gris» som er mer utsatt for alvorlige tilfeller av kinesisk koronavirus, som forskere kan infisere og bruke til forskning.

Propagandaavisen tilskrev den vitenskapelige prestasjonen til Institutt for mikrobiologi ved det kinesiske vitenskapsakademiet (IMCAS). CAS, en forskningsinstitusjon, som er verdens største organisasjon i sitt slag og en formell arm av det kinesiske regimet. The Global   Times  publiserte en illustrerende figur om utviklingen av «humane» griser som først ser ut til å ha dukket opp i en studie publisert i august. Bruken av genmodifiserte griser ble brukt til kinesisk koronavirusforskning basert på hvor raskt forskere kunne generere dem og deres likheter med menneskekroppen.

August-studien, publisert i  Cell Discovery, et tidsskrift sponset av CAS, avslørte at kinesiske forskere hadde forsøkt å bruke CRISPR-genredigeringsteknologi for å fjerne de genetiske beskyttende skjoldene som gjør at det kinesiske koronaviruset ikke er en betydelig trussel . CRISPR-teknologi ble en kilde til global kontrovers i 2018 etter at en kinesisk vitenskapsmann,  He Jiankui  , hevdet å ha brukt metoden for å genetisk modifisere ufødte tvillingbarn for å gjøre dem immune mot HIV. Det kinesiske kommunistpartiet  dømte ham  til tre års fengsel for å ha utført det menneskelige eksperimentet uten full godkjenning fra det kinesiske regimet.

I tillegg til den «humaniserte grisen»    kunngjorde Global Times IMCAS for å lage «human distale lungeorganoider (hDLO).» I følge det fagfellevurderte tidsskriftet  Nature Methods er en organoid «en 3D flercellet in vitro-vevskonstruksjon som etterligner dets tilsvarende in vivo-organ, slik at den kan brukes til å studere aspekter av det organet i vevskulturskålen.» «Eksisterende cellelinjer og forsøksdyr er marsvin og de brukes til å simulere COVID-19 infeksjon, selv om de ikke kan fange opp nøkkeltrekk ved menneskelig fysiologi og derfor begrenser nøyaktigheten av bevisene om effektiviteten til vaksiner og legemidler.»  Global Times  hevdet: «De to nye modellene kan vise kliniske egenskaper som ligner de til ekte COVID-19-pasienter.» «Den beste simuleringen av en menneskekropp har gjort de to modellene mer pålitelige i den dyptgående studien av hvordan COVID-19 infiserer og utvikler seg i menneskekroppen,» uttalte statsavisen, og la merke til at «ulike nasjonale fond» støttet både » «humanisert gris» og «organoid» eksperimenter.

Studien på humaniserte griser publisert i   Cell Discovery  i august beklaget at ingen naturlige former for menneskelignende pattedyr som opplever alvorlige coronavirus symptomer   ennå ikke hadde blitt funnet, «kaller for en bedre stor dyremodell som kan etterligne hele spekteret av COVID-19 symptomene «. For å lage en gris mer sårbar for det kinesiske koronaviruset, hevdet forskerne å ha modifisert grisene i livmoren ved å bruke CRISPR / Cas9-teknologi for å gi den ACE2-reseptoren, en type protein som det kinesiske koronaviruset bruker for å binde seg til celler og forårsake skade. Uten dem tyder forskning  på at   viruset har en mye lavere sjanse, om noen, for å reprodusere seg selv og skade vertskroppen.

CRISPR,   clustered short palindromic repeats, er en form for genredigeringsteknologi. I følge  CRISPR Therapeutics  , redigerer CRISPR / Cas9 «gener ved nøyaktig å kutte DNA og deretter la naturlige DNA-reparasjonsprosesser ta over.» «Her rapporterer vi vårt forsøk på å lage den første humaniserte grisen som uttrykker hACE2-reseptoren for COVID-19-forskning, og spekulerer i om  humanisering av ACE2-reseptoren for gris kan gjøre griser mottakelige for SARS-CoV-2,» heter det i studien. Forskerne påpeker at det endelige målet med eksperimentet er å skape grisene og deretter infisere dem med det kinesiske koronaviruset og studere   degenerasjonen av helsen deres. Forskere i Cell Discovery- eksperimentet   sa at de bevisst infiserte smågrislunge- og nyreceller med det kinesiske koronaviruset, som tilsynelatende «viste betydelige cytopatiske effekter» sammenlignet med villtypegriser. Alvorlige tilfeller av kinesisk koronavirusinfeksjon kan  forårsake  ekstremt smertefulle symptomer som multippel organsvikt, kortpustethet, lungebetennelse og andre livstruende tilstander, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Forskerne feiret at eksperimentet deres ga «store antall» smågriser «på kort tid.» Smågriser kan også lide av andre sykdommer, skrev de, og ga «en unik mulighet til å kombinere disse eksisterende sykdommene for å reprodusere alvorlige tilfeller av COVID-19.» Forsøket er langt fra det første med griser som forsøksdyr for menneskelig sykdom. Allerede i 2014 prøvde forskere  å modifisere  griser genetisk for å skape organer i dem som kunne fungere i menneskekroppen, og potensielt eliminere behovet for menneskelige organdonorer. Forskere har også  forsøkt å  modifisere grisestamceller for å lage «humaniserte griser» for bruk i forskning på andre sykdommer enn det kinesiske koronaviruset.

Griseeksperimentet vekker igjen bekymring for kinesisk vitenskapelig forskning som bruker levende dyr. I juni sjokkerte Shanghai-forskere verden ved å hevde at de hadde  impregnert en hannrotte. I  virkeligheten  sydde forskerne en hann og en gravid kvinne, overførte hunnens livmor til hannens kropp og holdt dem i live til hunnen fødte. Forskerne bemerket illevarslende at studien «kan ha en dyp innvirkning på reproduktiv biologi.» Det kinesiske kommunistpartiet deltar for tiden i en omfattende steriliseringskampanje i Øst-Turkestan, en okkupert vestlig region som regimet kaller Xinjiang, der det ødelegger reproduksjonsevnen til etniske minoritetskvinner, for det meste uigurer, for å begrense befolkningen i gruppen. Uyghur-domstolen, en uavhengig organisasjon som følger med på  kampanjen,  konluderte  torsdag med at Kina var «utover en rimelig tvil» skyldig i folkemord mot uigurfolket, hovedsakelig på grunn av tvangssterilisering av kvinner og drap på uiguriske babyer.

Relaterte artikler