Joan-Ramón Laporte Roselló – Ikke ekte vaksiner

Joan-Ramón Laporte Roselló deltok 8. februar 2022 i Cortes sin granskingskommisjon (om håndtering av vaksiner og vaksinasjonsplanen, invitert av Podemos og PSOE. Hans vitnemål ble et knusende oppgjør med mesteparten av den koronapolitikken PSOE-Podemosregjeringen har ført. 

 Han sa at: » – De såkalte Pfizer- og ModeRNA-vaksinene er ikke ekte vaksiner. De er medisiner basert på en teknologi som aldri har vært brukt i terapi før nå. Massevaksinering er et globalt eksperiment uten sidestykke i menneskehetens historie.» Laporte Roselló er høyt utdannet lege, uten interessekonflikter knyttet til farmasøytisk industri eller medisinsk utstyr. For tida er han æresprofessor ved det autonome universitetet i Barcelona. Han var tidligere en pioner innen legemiddelovervåking i Spania, og forkjemper for den spanske legemiddelovervåkingstjenesten på 1980-tallet. Han var også direktør for koordineringssenteret for det spanske legemiddelovervåkingssystemet og medlem av den nasjonale legemiddelovervåkingskommisjonen fram til opprettelsen av det spanske legemiddelkontoret i 1999. 

Fra da av til i dag har han vært ekstern ekspert ved institusjonen og en tid medlem av dens rådgivende komité. Utenfor Spania var Laporte leder av komiteen for essensielle medisiner i Verdens helseorganisasjon i 2004, blant andre framtredende verv og stillinger. Han er nå ekstern ekspert for det europeiske legemiddelkontoret på legemiddelovervåking.

For Laporte og hans forskerteam var en av de største usikkerhetsmomentene varigheten av den forebyggende effekten av vaksinen ved analyse av de aktuelle legemidlene. I denne forbindelse bekreftet de at «etter seks måneder av den andre dosen, reduseres effekten mellom 20 og 30 prosent, men det er merkelig at i stedet for å oppfatte dette faktum som en mangel på vaksinene, ønsket produsentene dette velkommen. Nyheter førte til økninger i aksjekursen deres. Hvis et produkt er ineffektivt eller delvis effektivt, vil det være nødvendig å gjenta doser om nødvendig gjennom hele livet. Dette er enhver medisinproduents våte drøm.

Et annet viktig spørsmål var om vaksinasjonen ville forhindre smitte. Ifølge Laporte «er det klart at vaksiner ikke hindrer overføring av sykdommen, så koronapasset eller sertifikatet manglet et vitenskapelig grunnlag og kan også ha bidratt til en økning i antall tilfeller, siden det ga en falsk følelse av trygghet.» Laporte Roselló viste til de skadelige effektene av de analyserte medikamentene. Han refererte til «problemet med myokarditt og perikarditt», som «vi først ble fortalt at forekomsten kunne være ett tilfelle per million; anslaget ble senere senket til ett tilfelle per 100 000; så kom det ut en israelsk studie som snakket om ett tilfelle per 10 000 hos unge voksne. Deretter spurte han de tilstedeværende representantene: «Dere bør ha sett eller hørt om kjente fotballspillere og til og med tilskuere av sportsbegivenheter som kollapser midt under kampen. De er vaksinerte mennesker som har hjerteproblemer som muligens kan tilskrives vaksinasjon, og de snakker ikke om det.»  Youtube, Instagram og Facebook eliminerte denne opptredenen på DELTAGERKONGRESSEN i løpet av 48 timer, og forsikret at det var falsk informasjon.

At produsentene av «vaksinene» ikke er særlig sikker på sitt eget produkt viser denne historien:  I motsetning til andre selskaper som gjennomfører studier i India for utenlandsk-utviklede vaksiner, søkte Pfizer om dispensasjon på grunnlag av godkjenninger de hadde fått andre steder, blant annet i USA. Da regulatoren insisterte på en lokal sikkerhetsprøve, trakk Pfizer forespørselen sin.  Pfizers beslutning betyr at vaksinen ikke vil være til salgs i verdens to mest folkerike land, India og Kina, ihvertfall ikke foreløpig.

Nyheten kommer dager etter at Modernas administrerende direktør ble tatt for å dumpe Moderna-aksjer verdt hundrevis av millioner dollar samtidig som han slettet kontoene sine på sosiale media. En annen Moderna-sjef solgte også et stort antall aksjer. Pfizer innrømmet også at en sikkerhetsrevisjon kan koste aksjeverdien milliarder. Reuters rapporterer : Det amerikanske selskapet, som var det første legemiddelprodusenten som søkte om nødautorisasjon i India for vaksinen sin utviklet med det tyske selskapet BioNTech, tok denne tilbaketrekningsbeslutningen etter et møte med Indias sentrale legemiddelkontrollbyrå (CDSCO) onsdag.

Legemiddelregulatoren uttalte på sin nettside at ekspertene ikke anbefalte vaksinen på grunn av bivirkninger rapportert i utlandet, som fortsatt ble studert. Den sa også at Pfizer ikke hadde foreslått noen planer om å generere sikkerhets- og immunogenisitetsdata i India. «Basert på drøftelsene av møtet og vår forståelse av tilleggsinformasjon som regulatoren kan kreve, har selskapet besluttet å trekke tilbake forespørselen på dette tidspunktet,» sa Pfizer i en uttalelse. «Pfizer vil fortsette å samarbeide med myndigheten og vil sende inn søknaden om godkjenning på nytt med tilleggsinformasjon når den blir tilgjengelig i nær fremtid.»

Etter allerede å ha tjent generøst på Covid-vaksinen sin, planlegger Pfizer å selge sprøyter for ytterligere 32 milliarder dollar i år samt 22 milliarder dollar for den nye pillen som er utviklet for å behandle viruset. «2021 har vært et sentralt år for Pfizer» , forsikret konsernsjefen, Albert Bourla, i en melding publisert i anledning publiseringen av selskapets resultater. Gruppen har produsert mer enn 3 milliarder doser av vaksinen den utviklet i samarbeid med tyske bioteknologiske BioNTech under navnet Comirnaty, og solgte for totalt 36,8 milliarder dollar i 2021. Serumet har vunnet 70 % markedsandel i USA og Den europeiske union ifølge Albert Bourla. Pfizers omsetning steg som et resultat med 95 %, til 81,3 milliarder dollar. Nettoresultatet mer enn doblet seg til 22 milliarder dollar.

Pfizer, som planla å selge Covid-vaksinen til en verdi av 15 milliarder dollar tidlig i 2021 før de hevet prognosen flere ganger, håper å produsere ytterligere 4 milliarder doser i år.   Sterk etterspørsel etter pandemi-relaterte produkter bør føre til at den når rundt 100 milliarder dollar i salg for første gang. Gruppen har lansert en klinisk studie for å teste en versjon spesifikk for Omicron-varianten. Han ba også nylig om nødautorisasjon i USA for å vaksinere  barn i alderen seks måneder til 4 år, som da ville bli den første tilgjengelige for denne aldersgruppen.

Når det gjelder anti-Covid-pillen, en behandling markedsført under navnet Paxlovid godkjent i slutten av desember i USA og i rundt førti  andre land siden, har Pfizer allerede solgt  for 72   millioner dollar i 2021 og håper å produsere 120 millioner doser gjennom hele året. Konsernet regner med 22 milliarder salg av pillen sin i 2022. «Våre forskere fortsetter å overvåke SARS-CoV-2-viruset og tror det er usannsynlig at det vil bli fullstendig utryddet i overskuelig fremtid ,» sa Albert Bourla. «Når det er sagt, har vi nå verktøyene – i form av vaksiner og behandlinger – som vi tror vil hjelpe oss, ikke bare bedre å håndtere pandemien, men også få oss inn i en endemisk fase ,» la han til. Bare for fjerde kvartal 2021 ble konsernets omsetning mer enn doblet til 23,8 milliarder dollar, men uten salg av vaksinen (12,5 milliarder dollar) og anti-Covid-behandlingen falt den med 2%. Pfizer leverte et nettoresultat på 3,4 milliarder dollar i perioden.

Kilder: https://periodistasporlaverdad.com, Steigan.no,  https://www.anguillesousroche.com/

Relaterte artikler