Valenciaregionen med minst smitte

people walking on pedestrian lane during daytime


Den fjerde bølgen er allerede en realitet i Navarra. Det er områder der coronaviruspandemien har begynt å øke voldsomt i omfang igjen. Forekomsten av koronavirus i Navarra overstiger 436 tilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene. På den andre siden fortsetter Valencia-samfunnet som bare en forekomst av 35 nye infeksjoner pr 100.000. Det er regionen med færrest infeksjoner per innbygger i landet. Navarra har altså 12 ganger flere nye smittede pr 100.000 enn Valencia.
I likhet med Navarra registrerer Baskerland en veldig høy forekomst. Med 358 infeksjoner per 100.000 innbyggere, er det ti ganger mer enn de som er registrert i Valencia de siste to ukene. Madrid fortsetter å være et av territoriene med høyest forekomst av viruset, til tross for befolkningstettheten som skal dempe antall infeksjoner per innbygger. Den registrerer mer enn 9 ganger mer forekomst enn Valencia, med 348,53 nye positive oppdagelser de siste fjorten dagene.
Av regionene som omgir Valencia, er det bare Murcia som har en lignende forekomst. Antallet nye infeksjoner per 100.000 innbyggere ligger på 63,92, nesten dobbelt så mye som i Valencia. De baleariske øyene er den andre autonome regionen med lavest forekomst. med 58,81. Derimot registrerer nabosamfunnene Castilla-La Mancha, Aragon og Catalonia henholdsvis 168, 235 og 219 positive per 100.000 innbyggere. Alicanteprovinsen kan vise til enda bedre tall enn regionen sett under ett. Forekomsten av coronavirus i Alicante-provinsen er fortsatt stabil og ligger under 27 tilfeller per 100.000 innbyggere. Smitten øker litt i La Vila Joiosa, Elda og Sant Joan mens de i Dénia opplever en merkbar nedgang.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler