Flere amerikanske stater kutter ut restriksjonene

Statue of Liberty

Guvernøren i Mississippi, Tate Reeves kunngjorde tirsdag at staten vil oppheve     maskepåbudet , og bedrifter vil kunne operere med full kapasitet. Staten følger dermed Texas, som opphever alle coronarestriksjoner. Maskebruk vil bli frivillig.

«Fra og med i morgen avslutter vi alle våre maskepåbud, og bedrifter vil kunne operere med full kapasitet uten noen statspålagte regler,» kunngjorde Reeves på Twitter. – Sykehusinnleggelsene våre og antall tilfeller har falt, og vaksinen distribueres raskt. Dette er tiden for å gjøre det! ”  Den republikanske guvernøren har uttrykt sin motstand mot visse restriktive ordrer også midt i pandemien. «- Ledelsesordrer som forstyrret folks liv var den verste, men den eneste mulige intervensjonen store deler av det siste året,» skrev han på Twitter. “Nå setter vi fokus på rask vaksinedistribusjon. Vi begynner å fortelle folk hva de kan og ikke kan gjøre.  “- Vi har vært blant de fire eller fem mest åpne statene gjennom hele denne krisen, og vi har blitt belønnet for det med flere arbeidsplasser og økonomisk bedring. Det er ikke fordi. det vi fikk på plass, var en lett belastning. Det er bare fordi resten av landet har harr det  så tøft. » Sa Reeves. “Det er bra, men vi må erkjenne at noen av disse ordrene, i uansett tilstand,  er uten sidestykke. De må avsluttes så tidlig som mulig. Dette er det øyeblikket for Mississippi. ”

Restriksjoner som fremdeles er i kraft i Mississippi er en kapasitetsgrense på 50 prosent på innendørs områder, sa han på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, ifølge Daily Journal. Skoler  vil fortsatt kreve 50 prosent kapasitet for utendørs arenaer og 25 prosent for sitteplasser innendørs, fortalte han journalister. Kravene holder seg på plass «fordi jeg tror at den mest etterfølgende debatten i Amerika  er om barn skal være i klasserommet og lære,» sa guvernøren og la til at han ikke vil at noen skoler i Mississippi skal ha en unnskyldning. Å oppføre seg som andre stater som ikke har kommet tilbake til personlig instruksjon. Reeves twittermelding kom ut noen timer etter en lignende kunngjøring i Texas.

“- Det er nå på tide å åpne Texas 100%. Alle som vil jobbe, bør ha den muligheten. Hver bedrift som ønsker å være åpen skal være åpen. ” Sa guvernør Greg Abbott under en pressekonferanse i Lubbock. “- Med de medisinske fremskrittene for vaksiner og terapeutiske legemidler mot antistoffer, har Texas nå verktøyene for å beskytte texanere mot viruset,” Vi må nå gjøre mer for å gjenopprette levebrød og normalitet for texanerne ved å åpne Texas 100 prosent. Gjør ingen feil, COVID-19 har ikke forsvunnet, men det er tydelig fra utvinningene, vaksinasjonene, reduserte sykehusinnleggelsene og sikker praksis at statlige mandater ikke lenger er nødvendig,  sa Abbott. I følge Abbotts kontor har nesten 5,7 millioner vaksiner blitt administrert til innbyggerne, og staten administrerer nå nesten en million vaksiner  hver uke. Neste onsdag ville omtrent 7 millioner vaksinasjoner ha  blitt utført i Texas.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler