Forhindret selvmord

black iphone 4 on black textile

Politiet i Benidorm forhindrer selvmordet til en ung kvinne som kunngjorde det gjennom Tik Tok. Alarmen gikk etter at greske myndigheter oppdaget tenåringens selvmordsintensjoner etter å ha publisert dem på det sosiale nettverket. Agentene lokaliserte den mindreårige hjemme  med kuttemerker på håndleddene.

Ikke alle nøyer seg med å danse i Tik Tok. Hjerteskjærende historier finner du også i det dette sosiale nettverket populært blant  unge mennesker. Som denne unge mindreårige som kunngjorde at hun kom til å avslutte livet.  Et selvmordsvarsel av internasjonalt omfang, siden det var det greske politiet som varslet de spanske myndighetene om tenåringens intensjoner, og startet et kappløp mot klokken for å prøve å redde livet hennes.

Det var agenter fra Benidorms Policia Nacional som fant jentas hjem, i en by nær Benidorm. Tenåringen hadde kuttmerker på begge håndleddene og ble overført til et helsesenter for å få hjelp. Det var en presserende handling, der internasjonalt samarbeid var avgjørende for å unngå et tragisk og uopprettelig resultat. Det var Computer Crime Division fra det greske politiet som varslet at en tenåringsjente av belgisk nasjonalitet hadde kunngjort gjennom Tik Tok at hun hadde til hensikt å avslutte livet. Agentene informerte Interpol om at denne meldingen var lastet opp til nettverket fra Spania. Interpol kommuniserte på sin side disse fakta til «División de Cooperación Internacional de la Policía Nacional» for å bekrefte om fakta var korrekte og hva helsestatusen til denne brukeren var.

Spesialiserte agenter fra det spanske politiet analyserte mottatt informasjon og tok raske skritt for å konkludere med at brukeren var en ung kvinne som bodde i en by nær Benidorm. Flere agenter fra politistasjonen i denne turistbyen dro til ungdomshjemmet for å sjekke helsen hennes. Inne i huset fikk tjenestemennene bekreftet at selvmordstruslene var reelle, siden tenåringen hadde kuttmerker på begge håndleddene. Agentene møtte foreldrene til den mindreårige for å forklare hva som hadde skjedd og forhøre seg om den mindreåriges tilstand. Helsetjenestene ble umiddelbart varslet, som med foreldrenes tillatelse førte henne til et senter for evaluering og behandling. 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler