Drap i Albir

En mann av albansk opprinnelse ble i går kveld skutt på restauranten «The Orange Tree» i  Albir og han døde kort tid før midnatt. Ifølge øyenvitner nærmet en mann med ansiktet skjult av en hette stedet der offeret satt sammen med partneren, og skjøt ham flere ganger. De samme vitnene rapporterte at han hadde brukt en pistol, og at han etter skytingen flyktet. Den avdøde var kjent av politiet fra før, og  politiet sannsynliggjør et mafiaoppgjør som et mulig motiv for drap.

Guardia Civil i Altea leder etterforskningen av forbrytelsen. I november i fjor ble seks personer arrestert i samme område for dokumentforfalskning, narkotikahandel og tilhørighet til en kriminell gruppe i en felles operasjon av det nasjonale politiet og Guardia. Blant arrestantene, som ble løslatt av rettsmyndigheten, var borgere av forskjellige nasjonaliteter, deriblant en av dem albanske. De arresterte opplevde husrazziaer og flere gjenstander, to luksus kjøretøy til en verdi av 130.000 euro, elektroniske enheter, bankkort og mobiltelefoner ble konfiskert og den totale verdien av dette oversteg 170.000 euro.

Denne forbrytelsen skjer bare noen få dager etter at flere medlemmer av et russisk mafianettverk, anklaget for hvitvasking og forsøk på å infiltrere offentlige institusjoner, ble arrestert i Altea i en operasjon ledet av Policia Nacional. Et av målene med denne gjengen var installasjonen av en campingplass for luksusbiler i Altea, i kort avstand fra stedet der forbrytelsen ble begått. Etterforskerne anser at dette er den viktigste operasjonen mot mafiaene fra Øst-Europa i Spania det siste ti året.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler