Fordømmer politiet

Police standing on road

Et parlamentsmedlem fra det regjerende britiske konservative partiet  ropte: «Du trenger ikke å adlyde en ulovlig ordre!» da politiet arresterte en eldre kvinne under en fredelig anti-lockdown-protest i London tirsdag.

Metropolitan Police ble filmet da de tok henne på baksiden av en politibuss, og arresterte henne for påståtte brudd på koronavirusrestriksjonene. Sjokkert over det han var vitne til, ropte Sir Charles Walker til offiserene og kalte deres handlinger en «absolutt skam». Etter arrestasjonen dro Tory-parlamentsmedlemmet til Underhuset for å bønnfalle statsminister Boris Johnson om å få slutt på de «grunnlovsstridige» og «ikke-britiske» begrensningene for retten til å protestere. «- Hun var en gammel dame som ble frarøvet sin verdighet for å ha mot til å protestere over å få fjernet sine grunnleggende rettigheter i mine valgkrets og andres,» sa Sir Charles.

“-Dette er en skam. Dette er ikke-britisk. Det er grunnlovsstridig og denne regjeringen, vår statsminister, må få slutt på disse urettferdighetene nå, ”krevde det konservative parlamentsmedlemmet. I uttalelser til «The Telegraph» , beskrev Sir Charles  hendelsen: “Det er ikke hva de protesterer mot, det er deres rett til å protestere, retten til ikke å oppgi navn og adresser – de er ikke voldelige, de er bare en flokk med vanlige mennesker. ”  “Det er bare tull.  Politiet  har fulgt loven, men loven er råtten, ”konkluderte det konservative parlamentsmedlemmet. Overivrig politistyring av anti-lockdown-demonstranter er ikke noe nytt i den britiske hovedstaden. Siden begynnelsen av protestbevegelsen i Storbritannia har politiet konsekvent slått ned på anti-lockdown-demonstrasjoner, mens de ser ut til å ta en forholdsvis  praktisk tilnærming til venstreorienterte bevegelser, som Black Lives Matter.

Ved det siste store oppmøtet mot lockdownen i London tidligere denne måneden arresterte politiet 190 fredelige aktivister for antatte brudd på koronavirusrestriksjonene.  Politiet truet journalister med arrest under demonstrasjonen, og offiserer ble til og med sett da de truet med å arrestere en mann kledd som julenissen.   En talsmann for Metropolitan Police uttalte om arrestasjonen av den eldre kvinnen: ”-En gruppe hadde kommet sammen for å protestere. Politiet kom og forklarte gjeldende begrensninger rundt samlinger med mer enn to personer. “- To kvinner nektet å etterkomme ordre og ble senere arrestert for å ha brutt koronavirusbegrensningene. En kort stund senere hadde en del av gruppen samlet seg utenfor Palace of Westminster.  En tredje kvinne som nektet å etterkomme ordre, ble arrestert og ville ikke samarbeide med politiet. Hun ble tatt med polititransport til varetekt, avslutter talsmannen. Tidligere brexit-parlamentsmedlem Martin Daubney gikk sammen med Charles Walker i å fordømme politiet, som han beskrev som “COVID-1984 boot boys”, og beklaget at hendelsen var et signal på hvor raskt Storbritannia har “glidd inn i autoritærisme” og la til: “Triste tider.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler