Hva skjer i Denia?

red and white lighthouse tower at daytime

Den siste oppdateringen fra det sentrale helsedepartementet forteller oss at byen Denia har klatret til tiende plass blant alle byer i Spania. Tallet er nå  498 sammenlignet med 367 tilfeller pr 100.000  i forrige telling.  Bare to provinshovedsteder, Madrid og Bilbao, har mer forekomst av viruset de siste fjorten dagene, og  Dénia nærmer seg dem.

Blant de ni som ligger foran Denia på listen over flest  aktive tilfeller, tilhører totalt fem av dem Madrid-samfunnet, og det er det som bekymrer Helsedepartementet mest. Men trenden i Dénia fortsetter. Smittetallene øker.   Faktisk er det bare to provinshovedsteder som ligger over byen Marina Alta i denne klassifiseringen: Hovedstaden og Bilbao. Men  veldig lite. Dessuten har Dénia økt forekomsten i en mer svimlende hastighet enn Madrid: Mens befolkningen i Marina Alta gikk fra 367 til 498 tilfeller i den siste oppdateringen, vokste den store metropolen i landet med en lavere hastighet: fra 416 tilfeller til sin nåværende 506.

Statistikken viser forekomsten av viruset de siste 14 dagene, og det spanske gjennomsnittet er nesten doblet på en uke, som nå er 205 positive per hundretusen innbyggere.  Det er 10 ganger mer enn hva Norge tillater før de innfører karantene for folk som kommer derfra. Når vi melder at Denia er på 10. plass, gjelder det for byer og kommuner med mer enn 30.000 innbyggere. Dersom man tar med alle Spanias 8131 kommuner, der mange av dem har under 4000 innbyggere, kommer Denia inn på 121. plass.  Dessverre et fremtredende sted på en slik uønsket liste. For eksempel er befolkningen med flest tilfeller per innbygger i hele Spania Terque, i Almería, med 6.101, men den samler bare 23 positive. Poenget er at bare 380 mennesker bor der.   Her er listen:

SPANSKE BYER MED MER ENN 30 000 INNBYGERE MED FLERE AKTIVE TILFELLER PÅ INNBYGGER

ALCOBENDAS: 783 per hundre tusen innbyggere (kumulativ forekomst de siste 14 dagene)

PARLA: 761

FUENLABRADA: 621

SESTAO: 550

BILBAO: 528

GRANOLLERS: 527

SAN SEBASTIÁN DE LOS REYES: 526

MADRID: 506

EJIDO: 502

DÉNIA: 498

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler