En svart dag

man in white thobe walking on sidewalk during daytime

Fire dødsfall og 237 nye koronavirusinfeksjoner i provinsen er dagens fasit. Siden begynnelsen av mai har ikke Alicante registrert et så høyt antall dødsfall på en dag, mens tallet for nye infeksjoner er det nest verste siden 29. mars, selv om det på det tidspunktet langtfra  ble utført samme antall PCR-tester som nå.   

På et døgn har det vært syv dødsfall,fire i Alicanteprovinsen og tre i provinsen Valencia,  så det totale antall dødsfall utgjør 1517 mennesker: 227 i provinsen Castellón, 523 i Alicante og 767 i Valencia. Valenciaregionendette døgnet  registrert 902 nye infeksjoner, som er ny rekord bekreftet med PCR-test, som setter det totale antallet positive til 25 028 personer. Etter provinser er fordelingen som følger: 237 i provinsen Alicante (totalt 7 685); 78 i Castellón (2 736 totalt); og 584 i provinsen Valencia (totalt 14 603).  På den annen side er 593 pasienter blitt utskrevet, så det totale antallet mennesker som er kurert siden begynnelsen av pandemien, ligger på 26177: 8198 i Alicante; 3 240 i Castellón og 14 676 i Valencia. I tillegg er det 63 ikke tildelte registreringer.

Regionsråd for helse, Ana Barceló, har på nytt appellert til innbyggerne om å  samarbeide i kampen mot covid-19. «Å stoppe viruset krever en individuell forpliktelse fra hver enkelt av innbyggerne som må påta seg sin del i kampen mot pandemien. Hvis dette ikke skjer, vil vi ikke være i stand til å kontrollere overføringen av viruset,» sa hun. Sykehus i Valenciaregionen har for tiden 376 personer innlagt: 111 i Alicante-provinsen, 15 av dem på intensiven ICU; 34 i provinsen Castellón, med syv pasienter i ICU; og 231 i provinsen Valencia, 25 av dem på ICU.   Dermed er det for tiden 5965 aktive tilfeller, noe som representerer 17,72% av det totale positive.

Mandag stengte den regionale helsemyndigheten de 5800 innbyggerne i Benigànim kommune i to uker, gitt økningen i koronavirusinfeksjoner etter at et nytt utbrudd begynte i midten av august. Helseavdelingen oppdaget utbruddet for mer enn en uke siden, og slo fast at kilden stammer fra både arbeidsplasser og sosiale miljøer. Totalt 24 infeksjoner ble bekreftet, og 200 PRC-tester ble pålagt å utføres på lokale innbyggere. Testene oppdaget ytterligere 51 nye positive tilfeller, og brakte den totale summen i området til 75. I følge  Ana Barceló viser «økningen i tilfeller de siste sju dagene betydelig forplantning av viruset i Benigànim, og indikerer vedvarende overføring av samfunnet, noe som gjør det nødvendig å vedta de oppgitte midlertidige tiltakene, med sikte på å stoppe og redusere risikoen for smitte for å ta tilbake kontrollen over den epidemiologiske situasjonen så snart som mulig. ”

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler