Tester ut solid state – batterier

close-up photography of red car

Dagens elbiler er langt fra perfekte, og en av de største svake punktene er batteriene. Nyere solid state -batterier forventes å spille en stor rolle i EV -teknologien fremover, og nå går to store bilprodusenter videre med tester av disse batteriene.

I tillegg til lavere kostnader og høyere energitetthet, er en av de største fordelene med solid state -batterier det faktum at de ikke er utsatt selvantennelse slik tradisjonelle EV -batterier er. Solid Power planlegger å ha en prototype solid state -batterier klare for tester neste år av investorene Ford og BMW. Firmaets administrerende direktør, Doug Campbell, fortalte TechCrunch at firmaet hans tar sikte på å bli ledende innen faststoffelektrolytter som kan erstatte halvflytende pasta som for øyeblikket sees i de fleste litiumionbatterier. Solid Power utvider sin Colorado-fabrikk for å imøtekomme en ny produksjonslinje som vil være dedikert til å produsere 100-ampere solid state-batterier av kommersiell kvalitet, og BMW og Ford vil være de første bilprodusentene som plasserer dem i elektriske kjøretøyer neste år.

I tillegg vil de nye Solid Power-produksjonsanleggene ha kapasitet til å produsere 25 ganger mer av det sulfidbaserte solide elektrolyttmaterialet enn det eksisterende anlegget kan romme. Det rapporteres at posecellene vil bli testet av Ford og BMW tidlig neste år med sikte på å plassere dem i førerklare kjøretøy mot slutten av tiåret. Campbell sa at selskapet hans er fokusert på å produsere elektrolyttmaterialet, som vil bli lisensiert til batteriprodusenter og OEM -er. Han understreket at de hovedsakelig er et materialfirma, og de forventer at etterspørselen etter disse batteriene vil vokse. Han la til at de kan bidra til å eliminere batteribrannene noen bilprodusenter har vært plaget med. «Vi tror sterkt at disse problemene (batteribrann) som både Hyundai og GM nå står overfor vil bli løst med et solid state -batteri,» sa han.

Selskapet ser også på å utvikle et billig katodemateriale uten nikkel eller kobolt. Alternativet deres vil være betydelig billigere – så mye som 1/20 eller 1/30 av kostnaden for en typisk nikkel mangan kobolt katode. I mellomtiden tar Redwood Materials en annen tilnærming, og henter materialer ved å gjenvinne dem fra eksisterende batterier. De sier at de kan gjenvinne så mye som 98 prosent av kobolt, nikkel og litium i gamle batterier, slik at nye kan lages uten å trekke ut flere mineraler fra jorden.

black sedan on road during daytime

Det er lett å se hvorfor Ford og BMW er så tiltrukket av Solid Powers batterier gitt den økende listen over branner knyttet til elektriske kjøretøyer. De fleste av de store EV -produsentene har skapt overskrifter for batteribrann, inkludert Tesla, Kia, Hyundai og Chevrolet. General Motors kunngjorde nylig tilbakekalling av 142 000 av sine Bolt -modeller solgt siden 2017 på grunn av deres tilbøyelighet til å ta fyr. De venter nå på at nye batteripakker skal utvikles som kan løse produksjonsfeil. Tidligere i år påvirket en tilbakekalling av 90 000 Hyundai Kona-elbiler, mens Ford tilbakekalte 20 000 pluss-in-hybrider pluss i Europa på grunn av risikoen for overoppheting og brann. Teslas elektriske kjøretøyer har også vært knyttet til branner. Det er et dyrt problem å fikse, med tilbakekalling av Chevrolet Bolt anslått å koste produsenten 1,8 milliarder dollar og Kona -tilbakekallingen koster Hyundai rundt 900 millioner dollar. Mest skadelig er imidlertid PR -effektene av disse brannene og tilbakekallingene, som kan ha en varig innvirkning på omdømmet til elektriske kjøretøyer i bilmarkedet.

Kilder: CleanTechnica.com  og Forbes.com

Relaterte artikler