Etterforsker Kinas rolle

Flere kinesere har hoppet av og gir britisk og amerikansk etterretning informasjon om hvordan koronaviruset slapp ut og forårsaket en pandemi, ifølge Steve Bannon, en tidligere rådgiver for president Donald Trump. Viruset slapp ut fra Institute of Virology i Wuhan. Kineserne har forsøkt å slette alle spor, men nå forteller avhoppere hva som skjedde, sier Bannonn til avisen The Mail on Sunday. Han hevdet: ‘De snakker ikke med media ennå, men det er folk ved Wuhan-laboratoriet og andre laboratorier som har kommet til Vesten og vender bevis mot det kinesiske kommunistpartiet. Jeg tror folk kommer til å bli sjokkert. Én ting er at viruset lekket ut fra instiuttet i Wuhan. Noe annet er måten det ble håndtert på etter at alle var klar over at et nytt, smittsomt virus hadde dukket opp. Regimet la lokk på all informasjon og ofret i realiteten verdens helse. 

Beijing kunne ha advart verden, men gjorde det motsatte: Regimet lot nyttårsfeiringen gå sin gang. Millioner av mennesker var ute og reiste. Kinas regime er medskyldig i mord, mener Bannon.  WHO støttet Beijing i dette, noe som gjør FN-organisasjonen medskyldig. ‘Det er tragedien her. I stedet for å advare verden, brukte de tiden til å samle all verdens personlige verneutstyr. Dette er et mordisk diktatur. Blodet er også på hendene til verdens selskaper – investeringsbankene, hedgefondene og pensjonsfondene – og det er på tide å begynne å rope det ut før det fører til ødeleggelse av Vesten.  Ifølge Bannon har ansatte ved Insititute of Virology i Wuhan forlatt Kina siden februar. Vestlig etterretning forsøker å bygge en sak mot Beijing. Det tar tid, sier Bannon.  Han sammenligner spredningen av koronaviruset med Tsjernobyl. Eksplosjonen i atomkraftverket var en sterkt medvirkende årsak til Sovjetunionens fall. Bannon tror noe lignende kan skje med det kinesiske kommunistpartiet.

AV:TOM BJØRNØ

Relaterte artikler