Spanske giganter donerer til helsevesenet

En serie store spanske selskaper har begynt å koordinere slik at de kan donere essensielle materialer for å hjelpe Spanias helsesystem i kampen mot koronavirus-krisen. Bankene BBVA og Santander, detaljistgiganten Inditex, kraftselskapet Iberdrola og telekommunikasjonsleverandøren Telefónica har gått sammen for å gi et svar på den pågående pandemien, og har invitert flere selskaper til å bidra. Donasjonene har blitt utformet som en «koordineringsinnsats», snarere enn å opprette et fond. «Bedriftene ønsker å koordinere slik at bistanden best svarer til helsemyndighetens behov, og slik at det ikke blir dobbeltarbeid,» forklarer kilder med kunnskap om planen.  Ifølge det spanske nyhetsnettstedet El Confidencial har hvert selskap bidratt med  25 millioner euro. Men det endelige beløpet vil være opp til hvert firma, og fokuset er å få tak i nødvendige materialer og organisere for å dekke spesifikke behov.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler