Delstatsforsamlingen i Florida forbyr vaksinepass

brown and white paper document

Forsamlingen vedtok onsdag et lovforslag som bekrefter med  lov guvernør Ron Desantis’ ordre om forby såkalte ‘vaksine pass,’ legitimasjon som kan være i form av en app eller et fysisk dokument som angir om noen har blitt vaksinert mot coronaviruset,  noe som forårsaker sykdommen COVID-19.

Med resultatet  76-40 ble forbudet godkjent som en del av et bredere kriselovforslag, kalt SB 2006, som inkluderer bestemmelser rundt godkjenning av  krisefinansiering og begrense lokale akutte nødsituasjoner, og samtidig søker å “minimere de negative effektene av en lengre nødssituasjon, ”Som de som er knyttet til nedleggelse av skole og virksomhet. En del av tiltaket hindrer byråene i å utstede COVID-19-pass og forbyr  virksomheter i Florida å kreve at kundene viser dokumentasjon på at de har blitt vaksinert eller har hatt COVID-19.

«En forretningsenhet kan ikke kreve at kunder eller kunder skal fremlegge dokumentasjon som bekrefter COVID-19-vaksinasjon eller gjenoppretting etter infeksjon for å få tilgang til, komme inn på eller betjene virksomheten i denne tilstanden,» heter det i lovteksten, som gir en bot på 5000 dollar per overtredelse. Statsrepresentant Tom Leek, en republikaner som støttet forslaget, fortalte News Service of Florida 28. april at tiltaket treffer en «delikat balanse mellom å beskytte mennesker og beskytte folks borgerlige friheter.»

«Vi må erkjenne at vaksinens avventning er reell og forståelig,» sa Leek.   “Ikke misforstå meg. Vaksiner er for alle dere i dette rommet, for alle dere som lytter der ute. Vennligst bli vaksinert. La oss gå tilbake til det normale. Men erkjenn at det er rettferdig for et bestemt segment av samfunnet vårt å være nølende til å få vaksinen. » Rep. Omari Hardy, en demokrat, argumenterte mot forbudet: «Hvis du bryr deg om å holde Florida åpent og sørge for at vi ikke mister jobber på grunn av pandemien, hvorfor skulle du forhindre at folk utarbeider retningslinjer som gir kundene forsikring, tillit til at de kan gå inn i en bedrift, og at de vil være trygge? » Sa Hardy, ifølge News Service of Florida.

Loven vil nå bli sendt tilbake til senatet for godkjenning og senere til DeSantis ‘skrivebord for en signatur. DeSantis, som har vært en ledende kritiker av vaksinepass, undertegnet 2. april en utøvende ordre som utestengte slik bruk i Florida. «I dag har jeg utstedt en kjennelse som forbyr bruk av såkalte COVID-19-vaksinepass,» skrev DeSantis i en tweet. «De folkevalgte jobber med å gjøre denne beskyttelsen permanent  og jeg ser frem til å snart undertegne dem.» Vaksinepass har blitt kritisert av borgerlige frihetsgrupper, som sier at de potensielt vil krenke amerikanernes personvernrettigheter mens de nekter nøkkeltjenester til personer som ikke er vaksinert.

Det har også vært anstrengelser for å innføre et vaksinepassforbud på føderalt nivå, med representant Andy Biggs (R-Ariz.) som foreslo en lovgivning tidligere i april som ville forby føderale byråer fra å opprette slike referanser. Lovforslaget, kalt No Vaccine Passports Act , ville lovfestet forbud for å forhindre føderale myndigheter fra fremtidig utstedelse av standardisert dokumentasjon som kan brukes til å sertifisere vaksinasjonsstatus for COVID-19 til tredjeparter, som flyselskaper eller restauranter. “Et byrå kan ikke utstede et vaksinepass, vaksinekort eller annen standardisert dokumentasjon for å sertifisere en COVID-19-vaksinasjonsstatus for en statsborger i USA til en tredjepart, eller på annen måte publisere eller dele noen COVID-19-vaksinering journal over en statsborger i USA, eller lignende helseopplysninger, ”heter det i lovforslaget.  «Mine private helsebeslutninger – og dine – er ingen andres sak,» sa Biggs i en uttalelse. «Vaksinepass vil ikke hjelpe nasjonen vår til å komme seg fra COVID-19, i stedet vil de ganske enkelt pålegge oss Big Brother-overvåkning av samfunnet vårt.»

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler