Private helseforetak sliter også

Mens noen private helsetjenester har blitt stilt til disposisjon for offentlige myndigheter som skal brukes til koronaviruspasienter, er andre, som brukes til konsultasjoner og tester som ikke har tilknytning til pandemien, midlertidig blitt stengt. Med omsetningen som faller med 80%, ifølge sektoren, har de fleste selskaper besluttet å kutte i staben. «Vi trenger omorganisering fordi ellers mange sentre ikke lenger vil være levedyktige,» sa Carlos Rus, presidenten i den spanske private helsevesenets allianse (ASPE).  Ifølge ASPE har stillingsnedskjæringen berørt renholdere, administrasjonspersonell og spesialister som fysioterapeuter, tannleger og plastikkirurger. Det spanske arbeiderforbundet CCOO har imidlertid satt spørsmålstegn ved permitteringene. “Det trengs mye hjelp for å bekjempe koronaviruset i alle avdelinger og områder. Selv de administrative støttearbeiderne i sentrene som har vært stengt, kan hjelpe, for eksempel med å hjelpe og informere familiene til de berørte. ”

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler