Slutt på Spania- Sandefjord/Torp

Sandefjord Torp Lufthavn mister neste sommersesong ruter til Spania, operert av Norwegian. Flyplassen var raskt ute med at disse rutene skulle erstattes raskt. Nå er det fortsatt ikke kommet noen avklaring i følge Sandefjords Blad.

Foto: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

Både Norwegian og Ryanair legger ned Spania-ruter og flyplassen sier til avisen at de jobber med å lokke til seg andre aktører som kan fly til Spania fra Vestfold. Selv om det ikke har lykkes å finne andre aktører enda, er flyplassen optimist. – I disse dager er det mange som planlegger de siste planene for sommerprogrammet 2020. Det er er et stort puslespill å legge. Derfor trenger flere litt ekstra tid. Ting tar av og til mer tid enn man håpet eller så for seg, svarer Torps markedssjef Tine Kleive-Mathisen til Sandefjords Blad.

Norwegian fortsetter å gjøre kutt ved sine baser i Spania. Fra før er det kjent at basen i Madrid legges ned og 150 jobber blant kabinbesetning og piloter forsvinner. Nå følger også selskapet etter på sine andre baser og kutter ned antall ansatte på Gran Canaria, Tenerife Sør, Barcelona, Malaga og i Alicante. I følge den Alicante-baserte avisen Informacion er det totalt 448 kabinansatte og piloter som rammes av kuttene ved de spanske basene.

De første ni månedene av 2019 har Norwegian fraktet 5,4 millioner reisende og er nå det niende største flyselskapet i landet melder det spanske selskapet Aena som drifter flyplassene i landet. Seks av 85 ruter mellom Spania og andre destinasjoner i Europa kuttes nå i vinter. Flyselskapet sier til den spanske avisen at kuttene ved de spanske basene hva gjelder mannskap skyldes mangel på fly og da først og fremst mangelen på Boeing 737 MAX som er satt på bakken.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler