Kriger mot prosesjonslarver

Byrådet for miljøvern Vila Joiosa har begynt å sprøyte de lokale furutrærne for å bekjempe prosesjonslarvene som årlig rammer denne typen trær.

Prosesjonslarve
Foto: Besa_Art / 500px

Dette skal gjøres på kommunale tomter, utdanningssentre, sportssentre, parker og hager. I tillegg blir behandlingen utført på to måter: injeksjon og fumigation (gassing). Miljørådet, José Carlos Gil, sier at «ved å sørge for de aktuelle handlingene hvert år hindrer man at larvene ikke skader furuene eller er farlig for mennesker som kan være i nærheten».

Innenfor denne handlingsprotokollen er det bestemt at behandlingen blir utført på denne tiden, når larvene er mindre. Gartnerene vil fortsette behandlingen i de grønne og anlagte områdene i byen hvis værforholdene er gunstige. Revisjonen av furuene vil uansett fortsette i løpet av denne tiden for øyeblikkelig fjerning av «reder» der de oppdages.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler