Terrortrusler mot julen

Stiftelsen Al Andaluzia Muntasir de Daesh, kjent for blant annet å fremme publisere trusler mot Spania, ga i går ut en video med den generiske tittelen at de ikke er svake, og som inkluderer bildet av en uniformert spansk Policia Nacional politibil i en klar melding til Spania.

Myndighetene frykter og har advart om muligheten for jihadistangrep mot julemarkeder og  steder og emblemer som forbindes med julen. Fire fullt utrustede individer i jihadistisk stil dukker opp i videoen bevæpnet med rifler mens de beveger seg gjennom det som ser ut som et typisk middelhavsk skoglandskap.

Med en del på arabisk, tekstet på engelsk, og en annen på engelsk, der en person kommer med en kunngjøring, sier stemmen at siden profetenes tid har Allahs fiender prøvd å slukke lyset, men de har ikke klart å gjøre noe; «Hvis moujahidines gjør noe bra, vil Allah belønne deg.»

Etter å ha vist noen bilder av uniformer og militær rustning, anbefales det å gjøre det beste fra jihad, lære sannheten og angripe tyrannene. «Få dem til å dø,» heter det i videoen. De sier videre at det klokeste er å lytte til Gud og svare på voldtektene og torturen som ifølge dem utøves mot muslimske kvinner og menn forårsaket av «korsfarerne» (kristne).

Videoen avsluttes med spørsmålet «hva venter du på?» Adressert til jihadister for å begå angrep. Og den er signert av Al Andaluzia Muntasir Media.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler