Marokko arresterte spanske menneskesmuglere

Tirsdag 25. september åpnet den marokkanske marinen ild mot en hurtiggående motorbåt full av marokkanere på vei til til Spania. Båten med de illegale migrantene ble ført av to spanjoler som nektet å stanse da de ble beordret om det.

En kvinne ble drept og tre andre skadd. De som var ombord i motorbåten la seg ned for ikke bli sett av besetningen på marineskipet, meldte en talsperson fra myndighetene. Det er andre gang at den marokkanske marinen  griper inn ved ulovlig migrasjon i Middelhavet. Den ene pågrepne spanjolen hadde kriminelt rulleblad.

Det spanske nyhetsbyrået Europa Press melder at spanjolene tidligere har blitt pågrepet minst 16 ganger for vold mot kvinner og andre kriminelle forhold. Marokko sier at de på egen håned har stanset 54.000 migranter så langt i år fra å ta seg over fra Marokko til Europa. Spania har likevel fått inn mer enn 38.000 registrerte  illegale migranter i 2018, ifølge International Organization for Migration (IOM). I tillegg er det mange som har kommet seg i land og unngått å bli registrert.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler