Menneskesmuglingen krever liv

Minst 63 migranter druknet onsdag etter at båten deres kantret i Atlanterhavet, rett utenfor kysten nær Nouadhibou i Mauritania, opplyser politiets kilder fra Nouadhibou til det spanske nyhetsbyrået EFE.

(Foto: ROMAIN CHANSON/AFPTV/AFP via Getty Images)

Minst en gutt og tre kvinner omkom. De andre 83 migrantene ombord i båten klarte å svømme til kysten av Mauritania, der de varslet myndighetene om forliset. Nyheten ble bekreftet i en pressemelding fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM), melder El Pais. Tilstanden til ti av de overlevende er fortsatt alvorlig, ifølge det mauritanske innenriksdepartementet.

Båten forlot kysten av Gambia forrige torsdag og reiste mot Kanariøyene. Det var mellom 150 og 180 migranter fra forskjellige land. De fleste av dem var fra Gambia og Senegal og mellom 20 og 30 år. Båten skal ha seilt nær kysten og gått på et skjær og kantret. Da fartøyet gikk rundt, var det ikke alle som klarte å svømme inn til kysten. De overlevende ble funnet av mauretanske myndigheter og ført til Nouadhibou, der de fikk utdelt mat, klær og tepper.

Myndighetene leter nå etter de 40 migrantene som fortsatt er savnet. Det er lite håp om at nye overlevende blir funnet. Søket vil fortsette etter kropper, som noen ganger blir skylt opp på land av bølgene. Forrige onsdag døde fire migranter etter å ha forsøkt en sjøkryssing til Spania fra Melilla.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler