Fenomenet Thunberg og klimafanatisme

Er Greta Thunberg bare en vanlig 16 år gammel svensk skolejente hvis brennende visjoner har overbevist parlamentene i Storbritannia og Irland om å kunngjøre en “klimakrise”? Er Gretas foreldre, skuespillerinnen Svante Thunberg og operasanger Malena Ernman, bare et vanlig foreldrepar som vil redde planeten?

Hvis du stiller spørsmål ved motivene deres, risikerer du å bli beskyldt for å være en “klimafornekterer” eller å utsette et barn med Aspergers syndrom for mobbing. 

Greta Thunberg må være en av verdens mest omtalte personer akkurat nå. Enkelte sammenlikner henne med Jesus, mens andre vil gi henne Nobels fredspris. Men Greta-fenomenet har også involvert grønne lobbyister, PR-sladder, miljøakademikere og en tenketank grunnlagt av en velstående tidligere minister for den svenske sosialdemokratiske regjeringen med koblinger til landets energiselskaper. I bakgrunnen finner vi en skitten kabal bestående av investorer og energiselskaper som alle vil tjene penger på den grønne bølgen. Disse selskapene forbereder seg på den største suksesshistorien noen gang der revolusjonære regjeringsavtaler innfører grønn politikk i de vestlige økonomiene. Greta, enten hun og foreldrene vet det eller ikke, er ansiktet til deres politiske strategi.

Når man ser “voksne” mennesker, inkludert Erna Solberg og kronprins Haakon hylle sirkus Thunberg, er det knapt til å tro. Det var vanskelig å holde ut fra før, men under FNs «klimatoppmøte» i New York , der den svenske tenåringen fikk fire minutters taletid, tok det om mulig en enda pinligere vending. “You have stolen my dreams and my childhood with your empty word”, utbasunerte hun med et ansiktsutrykk som grenset til galskap. Det er vel mer nærliggende å tro at hennes foreldre har stjålet barndommen hennes. Hvordan kan foreldre velte et slikt ansvar over på et lite barn? I et intervju med Fredrik Skavland i TV 2 forteller hun at hun bestemmer over faren, og at det er hun som er den voksne hjemme i Sverige. – Det er jeg som bestemmer. Jeg er veldig streng. Det er han som er barnet hjemme. Det er jeg som ser til at han vasker opp etter seg, setter maten inn i kjøleskapet og så videre. Det forteller vel det meste om hva slags oppdragelse hun har fått underveis. 

Det er ikke så lett å forstå hvorfor man tolererer denne formen for barnemishandling, hvor denne gråtende jenta fremstiller seg som en autoritet og et offer på samme tid. Mens politikerne hyller henne, har en privatperson sendt bekymringsmelding til barnevernet i Kungsholmen bydelsforvaltning i Stockholm. At 16-åringen ikke har det bra og løper risiko for alvorlig skade som følge av dette, er påpekt av flere – deriblant partiet Medborgerlig Samlings leder Ilan Sadé. Dette er også historien om hvor langt klimafanatikerne er villig til å gå. Det er farlig det som skjer nå. I sin iver etter å være politisk korrekte og ri på den “grønne bølgen”, kan politikerne finne på å vedta ting som vil være katastrofale for menneskeheten.

Fremadstormende grønne partier i flere vestlige land vil f.eks. ha slutt på all oljeproduksjon. Hvis verden slutter å produsere olje i dag, vil hundrevis av millioner mennesker sulte. Dette vil ikke klimaaktivistene snakke om. Prisen for en verden uten olje og kull vil i første omgang betales av mennesker i fattige land. Olje brukes ikke bare til å lage drivstoff, den er også viktig for produksjonen av kunstgjødsel. Uten olje vil verdens matproduksjon falle dramatisk. Olje er dessuten nødvendig for transport av mat og andre viktige varer. «Dette vil føre til hungersnød, flyktningkatastrofer, politisk kaos og med all sannsynlighet kriger».  Når klimaaktivister i Vesten forlanger umiddelbar stans i produksjonen av olje kull, forstår de dette?  Disse er de samme som ser på CO2 som en forurensende miljøgift.  Bort med CO2 og olje er det også slutt på sivilisasjonen på denne kloden. CO2 trenger plantene for å vokse og matproduksjonen vil stupe. 

Hykleriet omkring “klimakrisen” er forferdelig. Bak ligger mennesker som ønsker seg makt og rikdom. Thunberg-sirkuset har til nå innkassert et ukjent antall millioner.  Man skulle tro klimabløffen var avslørt for lengst. Alle dommedagsvarsler er gjort til skamme. Men fantatikerne skriker bare høyere, les klimabrølet. Motstemmer blir ikke hørt. – Det finnes ingen klimakrise, erklærer 500 vitenskapsfolk og fagfolk i et nylig opprop kalt «European Climate Declaration», som i et brev datert 23. september, samme dag som Greta Thunberg holdt sitt gråtkvalte innlegg under FNs klimatoppmøte, ble meddelt FNs generalsekretær Antonio Guterres. -Klimamodellene som den internasjonale politikken i øyeblikket bygger på, er uegnet til formålet, og det er uaktsomt og forferdelig galt å sløse bort tusenvis av milliarder av dollar basert på slike mangelfulle modeller, heter det i brevet. Men tror du det nytter?  Her nytter det ikke å fortelle at keiseren er naken.

AV: TOM BJØRNØ


Relaterte artikler