TRENGER DU Å REGISTRERE EN UTLEIEEIENDOM I TURISTREGISTERET TIL VALENCIA?

Vi får mange spørsmål fra eiere av eiendommer i Spania, som gjerne vil registrere eiendommene sine i turistregisteret til Valencia, fordi de er forvirret over gjeldene regler og de hører så mange rykter.

Utleiereguleringene for turistleiligheter har blitt forandret litt på grunn av de økte andeler utleieeiendommer vi ser blir leid ut på ferieutleiebasis, istedet for at man bruker hoteller.

Dette her er en generell veiledning for å hjelpe deg med å oppklare når du bør eller må registrere din eiendom i turistregisteret.

«Turisteiendommer» 

Viviendas Turisticas er de som normalt sett er lagt ut til ferieutleie, for en pris.

Hva er «normal turist aktivitet» og derfor, hvorfor er det nødvendig å registrere eiendommen i registeret? Du må registrere den: 

• Når eiendommen drives av et selskap, registrert for dette formålet i Agencia Valenciana de Turismo

• Når eieren/utleier også tilbyr andre tjenester i løpet av utleieperioden, slik som vasking, skifting av sengetøy, vaske klær, o.l. (ikke i begynnelsen eller slutten av utleieperioden).

• Når man reklamerer for eiendommen gjennom turistkanaler, web plattformer eller annet, hvor formålet er å motta en fordel fra utleien.

Den nye reguleringen gikk igjennom i juli 2018, og her ble det også fastsatt at før man kan bli registrert, må man få en rapport fra rådhuset som sier at «bruken av eiendommen til turistutleie er i tråd med planleggingsreguleringene» i det området hvor eiendommen befinner seg.

Om du eier en eiendom som du leier ut, men du IKKE er i noen av de situasjonenen vi har beskrevet ovenfor, altså at du IKKE leier ut gjennom et selskap som er registrert for turistutleie, du ikke tilbyr hotelltjenester i utleieperioden, eller har ikke lagt den ut gjennom websider som brukes til dette formålet (slik som AirBnb), da trenger du ikke å registrere eiendommen din i turistregisteret til Valencia.

Du kan fritt leie ut eiendommen din, uten en lisens. Men, husk at reguleringene er kompliserte og noen ganger vil de gi mer rettigheter til leietakere uansett hva en kontrakt sier, f.eks når det gjelder utleieperioden.


Informasjon i spalten har informativ karakter, og er ikke ment som en erstatning for profesjonell rådgivning i det enkelte tilfelle. Husk at lover og regler endres i raskt tempo, slik at man må alltid sjekke ”datostemplet” på opplysninger man får. Ripoll Abogados fraskriver seg ethvert ansvar for trykkfeil eller andre typer feil som kan ha sneket seg inn i artiklene.

Relaterte artikler