Demonstrasjon ble voldelig i Sevilla

people on road

Bluss, raketter, røykgranater og minst en søppelbeholder satt i brann. Slik endte en protest mot Spanias nattforbud på tirsdag i Pino Montano, et arbeiderkvarter i Sevilla, i den sørlige spanske regionen Andalusia.

Siden regjeringen erklærte alarmtilstand søndag, har hele Spania – med unntak av Kanariøyene – vært under et nattlig portforbud som tar sikte på å bremse spredningen av coronaviruset. I følge dekretet er bevegelse begrenset mellom klokken 23.00 og 06.00, selv om regionale myndigheter kan presse start- og sluttidene en time frem eller tilbake etter eget skjønn. I Andalusia har den regionale regjeringen satt portforbudet fra klokken 23.00, men har antydet at dette kan skyves tilbake til midnatt. Utgangsregler er imidlertid kritisert av plattformen Pino Montano Fights Back, som hevder at reglene vil ødelegge lokale virksomheter. For å protestere mot tiltaket, påkalte organisasjonen en demonstrasjon på tirsdag under slagordet «For frihet og fremtiden for nabolaget vårt.» Innbyggerne ble bedt om å ta til gatene for å demonstrere mot portforbudet og ble påminnet om å bruke ansiktsmasker.

Rundt klokka 22.30 ble protesten avbrutt av rundt 20 ungdommer i hettegensere. Gruppen ropte «mindre politi, mer helsetjenester», og begynte å forstyrre det fredelige møtet. I videoer som raskt ble virale på sosiale medier, ses demonstrantene kaste bluss og raketter, skyve overende en motorsykkel og sette fyr på en søppelcontainer. Noen av opptakene ble gjort av innbyggerne i nabolaget som ble opprørt over det de så, og andre av demonstrantene selv. Brannmenn som prøvde å slukke de brennende søppelcontainerne fikk flasker og andre gjenstander kastet mot seg av gruppen. Lokalt og nasjonalt politi ble kalt til stedet for å stoppe gateforstyrrelsene og håndheve portforbudsreglene. Ifølge politikilder ble ingen pågrepet tirsdag kveld, men flere personer har siden blitt identifisert og lokalisert takket være videofilmene.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler