Sánchez holder stillingen

PSOE ville fått 31,2% av stemmene dersom det ble holdt valg nå, i følge det siste valgbarometeret fra  Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) i juni. Det er praktisk talt de samme tallene som for en måned siden og viser at regjeringen ikke mister støtte under normaliseringsprosessen etter «lockdown». I hvert fall for øyeblikket. Podemos får 11,4 prosent, 0,1 prosentpoeng fra sist.   Blant opposisjonspartiene får PP  en marginal tilbakegang med 0,3 prosentpoeng, Pablo Casados ​​parti ville fått 20% av stemmene.   Vox kan vise til en økning på 1,2 poeng til 12,5% og er igjen Spanias tredje største parti.

Når det gjelder vurderingen av partiledere, er statsminister Pedro Sánchez politikeren som får best score med 4,7 . Bak ham følger Inés Arrimadas fra Ciudadanos, med en firer.   Under fire er Pablo Iglesias fra Podemos og Pablo Casado fra PP, begge med 3,5. Santiago Abascal faller (VOX) til 2,4, to tideler mindre enn forrige måned. Undersøkelsen fant sted mellom 1. og 9. juni.

AV.TOM BJØRNØ

Relaterte artikler