Den store strandguiden

Playa La Granadella i Javea

Her gir vi deg det beste av strender fra Valencia i nord til Alicante i sør. Husk flaggreglene. Grønt flagg betyr at det er trygt å bade. Ved gult flagg bør du vise ekstra aksomhet. Ved rødt flagg er det direkte forbudt å bade, og du kan bli straffet for å trosse forbudet. Det er ikke bare høye bølger og sterke strømmer som får myndighetene tiil å heise gult eller rødt flagg. En manetinvasjon kan betyr det samme. Lykke til og møt en herlig sommer på den hvite kysten.

Marina Baixa

Cap Blanch – Altea

Ligger i den sørlige delen av småbåthavnen,   mindre overfylt, men romslig og attraktiv. En fortsettelse av Albir stranden. Utsikten fra stranden er perfekt mot nærliggende Sierra Helada, en av de få plasser vernet fra urbanisering.  Blått Flagg

Lengde: 800.00 m. Gjennomsnittlig bredde: 80.00 m.  Besøk: Medium

Cap Negret – Altea

Åpen to kilometer lang semi-urban strand foran frodige Sierra Bernia. Med grus og rent vann, alle fasiliteter. Lengde: 2000.00 m. Gjennomsnittlig bredde: 50,00 m. Besøk: Medium

La Barreta de Gualda – Altea

Grusstrand sør for Mascarat stranden. Navnet refererer til eksistensen av en liten pinne eller steinrev i nærheten. Gitt sin nærhet til marinaen Luis Campomanes, er stranden  et godt sted å starte praksis  med nautiske aktiviteter. I marinaen finner du restaurant.

Lengde: 100,00 m. Gjennomsnittlig bredde: 10,00 m. Besøk: Medium

La Roda – Altea

Videreføring av Cap Negret stranden som strekker seg opp til fiskehavnen. Med grus, og som resten av strendene i byen,  veldig rent vann. Dette er en av de mest travle strendene i Altea og er avgrenset av et godt ivaretatt sted ved sjøen hvor butikker, iskrem boder, små restauranter følger etter hverandre. 

Det er også to yacht- og dykkesentre som tilbyr sine tjenester hele året. Det er en strand tilpasset personer med redusert mobilitet.

Blått Flagg. Lengde: 1400,00 m. Gjennomsnittlig bredde: 50,00 m. Besøk: Medium

La Solsida – Altea

Ligger på nordkysten i Altea,  isloert og  meget verdsatt av nudister. For å få tilgang, er det nødvendig å gå  langs en steinete sti. Du finner den mellom Altea og Calpe ned for avkjøringen til Altea Hills. Lengde: 1400  m.  Besøk: Moderat

Platges de l’Olla – Altea

L’Olla stranden ligger nord for Altea   mellom to små, men sjarmerende marinaer. Hav og fjell i nord og den lille sør l’Olla Portet.  Mer enn en kilometer med sand, grus og stein brer seg ut, men med rent badevannvann. Om sommeren kan du leie små båter og katamaraner og surfebrett.

Lengde: 1000.00 m.  Gjennomsnittlig bredde: 10,00 m.  Besøk: Medium

Playa del Mascarat – Altea

Mascaratstranden ligger nord for marinaen Luis Campomanes. Sin nordlige grense utgjøres av det lille utstikket med kalkstein kjent som  Mascarat. Her kan du føle en overflod av ro, egnet for rekreasjon og dykking.  Lengde: 200,00 m Gjennomsnittlig bredde: 80.00 m.  Besøk: Medium.

Soio Cove – Altea

Strand med tynne steinblokker med rent vann.  Vakker utsikt fra Calpeklippen til Punta Bombarda. For deg som skyr overbefolkede sandstrender.

Lengde: 25,00 m. Gjennomsnittlig bredde: 10,00 m.

Playa Albir

Stranden er en forlengelse av Cap Blanch stranden. Med grus og rent vann, hvilket gir en god ramme for å praktisere vannsport. Blått flagg. Lengde: 500.00 m. Gjennomsnittlig bredde: 45,00 m.

Besøk: Medium

Playa Poniente – Benidorm

Klart vann og fin, gyllen sand, med en rekke av palmer som gjør den enda mer attraktiv. Strekker seg fra havnen til odden kjent som Cabezo del Tosal.   Stranden er tilpasset med alle nødvendige fasiliteter til personer med redusert mobilitet. Blått flagg. Lengde: 3100,00 m. Gjennomsnittlig bredde: 105.00 m. Kapasitet: Medium

Mal Pas Coce – Benidorm

Denne lille stranden med fin og gyllen sand har en roligere atmosfære enn Levante og Poniente strendene i Benidorm og ligger mellom Punta Canfali og havnen. 

Rett ut for stranden er Isla Benidorm, som huser en neddykket plattform kjent som La Llosa, en viktig Marine-reservasjon med gode bunnforhold  for dykkeentusiaster. Blått Flagg. Lengde: 120,00 m. Gjennomsnittlig bredde: 30,00 m.

Playa Levante – Benidorm

Mellom Punta Pinet og Punta Canfali, i en bred bukt med mer enn to kilometer strand,  Dette er den mest folkerike stranden på Costa Blanca nord, og uten tvil en av de mest travle og overfylte strendene på hele Middelhavskysten. Takket være sin beliggenhet, har den sol til sent på ettermiddagen om sommeren og til solen går ned om vinteren. Den har fin og gyllen sand og klart vann, og er dekorert med palmer som gir den et veldig attraktivt aspekt. Stranden er avgrenset av en strandpromenade, hvor restauranter, kafeer og puber ligger tett etter hverandre. Stranden er tilpasset personer med redusert mobilitet. Blått Flagg. Lengde: 2084,00 m. Gjennomsnittlig bredde: 75,00 m.

Cala Finestrat: 

Urban atmosfære, rent vann og fin sand. Fortjener et besøk  på grunn av alle de ekstraordinære severdigheter som   tenkes kan. Lengde: 300,00 m. Gjennomsnittlig bredde: 75,00 m. Besøk: Travel.

Villajoyosa – bystranden:  

Denne svært populære stranden ligger i sentrum av La Vila Joiosa, med  fin og lys sand. En vakker ramme  full av palmer, underjordisk parkeringsanlegg på stranden.  Det beste av Middelhavet som på denne strekningen er intensivt blått. Stranden er tilpasset personer med redusert mobilitet. Blått flagg. Lengde: 1190,00 m. Gjennomsnittlig bredde: 35,00 m. Besøk: Travel

La Caleta – Villajoyosa

Den grønne palmevegetasjon i bakgrunnen er landskapet rundt denne isolerte stranden, med rolig atmosfære og ligger midt i et naturlig miljø. Blått Flagg. Lengde: 139.00 m. Gjennomsnittlig bredde: 50,00 m. Besøk: Medium

Paradis (El Paraiso) – Villajoyosa

Åpen strand som har beholdt sitt naturlige miljø, med områder med gylden sand og grus. 

Omgitt av palmer som former miljøet til denne lett tilgjengelige stranden. Blått Flagg Lengde: 1000,00 m.

Gjennomsnittlig bredde: 25,00 m. Besøk: Medium

L’Esparrelló – Villajoyosa

Denne ligger ved foten av en klippe nesten to kilometer fra sentrum i La Vila på vei mot Alicante på N-332 hovedveien. Dette fredelige stedet er perfekt for fiske og dykking og er egnet for naken bading. Ligger rett under Hotel Monteboli med ankomst rett før. Lengde: 200,00 m. Besøk: Medium

Racó del Conill – Villajoyosa

Et lite rolig område med vakker natur. Vanskelig tilgjengelig.  Kjør om lag tre kilometer fra avkjøringen ved det nedlagte Casino.

Stedet er perfekt for fisking og dykking samt naken bading.  Lengde: 100,00 m.Gjennomsnittlig bredde: 0,00 m.

Varadero – Villajoyosa

Denne stranden, som  ligger i bebygd område ved siden av fiskehavnen, har adkomst også for kjøretøy. Nabostranden Tío Roig har tilsvarende egenskaper.  Blått Flagg.Lengde: 300,00m.

Bredde: 8 meter

Playa Bon Nou – Villajoyosa

Nydelig rustikk område med krystallklart vann, sand og steiner der stillheten  vanligvis rår. Ligger mellom to store steiner, rolige bølgeforhold. Lengde: 237,00 m. Gjennomsnittlig bredde: 50,00 m.

Besøk: Medium

El Charco – Villajoyosa

Denne rolige stranden ligger på den sørligste kyststrekningen av La Vila, i området Tossal del Mar. Det er egnet for fiske og dykking og har ankomst fra N-332.(Vær forsiktig.) Lengde: 250 m.

Valencia

Skal du til Valencia denne sommeren, kan det være greit å vite hvor de beste strendene ligger. Ønsker du yrende folkeliv, velg strendene i nord. Foretrekker du ro og topp kvalitet, søk sørover. Her er en strandguide for Valencia by:

Playa las Arenas / Cabanyal 

Dette er den kommersielle bystranden og den travleste av dem alle. Den sørlige delen av stranden er et fritidsområde for promenader, tilstelninger, restauranter, barer og hoteller. Det er det nærmeste, den mest bebygde og mest tilgjengelige om du er i byen, og som sådan er dette også den offisielle bystranden for aktiviteter og arrangementer.  

Playa de Malvarossa 

Den største stranden i Valencia. Det er hit publikum strømmer til i helgene. Malvarossa er hva lokalbefolkningen vanligvis mener med “å gå på stranden”. Det er en komplett bystrand i alle henseender.  Vannet er meget bra og stranden består av fin sand.  I løpet av sommerhelgene kommer hele Valencia ned på denne stranden. 

Playa de Malvarossa 

Det er en bråkete atmosfære med høy puls og med mennesker som  gjør omtrent alt som kan gjøres på en strand – soling, ballspill, sosialt samvær, spise, drikke, lese osv.  Dette er ikke stedet for noen øde ensomhet, men hvis en livlig strand er tingen for deg, er dette et flott sted. Det er restauranter i intervaller langs stranden. Hovedinngangen til Malvarossa stranden  er  ved fotgjengerplassen rett overfor nordre trikkeholdeplass.    Ta Buss: 1, 2, 19, 20, 21, 22, 23, 32 eller Metro / Trikk: Eugenia Vines (blå linje East)

Playa de Patacona   

Går du videre nordover fra Malvarossa kommer du hit. Det er fortsatt regnet som en del av bystranden, men her er det mer romslig og mindre overfylt. Stranden er separert fra Malvarossa med en bekk og en bro over denne.  Du merker straks en markant forskjell mellom de to. Sandstripen er mye bredere, noe som gir en følelse av mer plass og ro. Brua hindrer utsikten over byen til høyre, og tar deg lenger vekk fra sivilisasjonen. Utsikten over kystlinjen til venstre er tettere og penere. Det er mindre folk, mens plassen er større. Av disse grunner, regnes Patacona av mange for å være en bedre strand de andre bystrendene i Valencia.    2,5 km fra havnen. Ta buss: 19, 20, 21, 22, 23,, 31, 32 

Sørover fra sentrum:

Det er viktig å sørge for at det er riktig bussholdeplass du venter på, og på turen tilbake bør du sjekke Herca skiltet på holdeplassen.  Herca er selskapet som kjører bussen. Den gule bussen går hver dag fra 7  til 21, hver time. Den går fra  Valencia ved jernbanestasjonen  hver hele time og returnerer fra Perello også på  hver hele time. Dette betyr at bussen passerer El Saler og la Devesa omtrent 30 min over hver time. Dette er viktig å merke seg for retur. I de travleste månedene juli og august går den gule bussen vanligvis hver halvtime. Sjekk med turistkontoret for å få dette bekreftet. 

El Saler 

Juvelen i kronen av bystrendene i Valencia er El Saler som med blått flagg er en strand av høy kvalitet. Hvit sand, sanddyner, blått varmt vann, ren stripe,  – El Saler er av topp kvalitet. Dette er strand på sitt beste,  og føyer seg inn i en linje blant flere flotte  strender som strekker seg sørover mot Denia i Alicante-provinsen. El Saler har infrastruktur og er lett tilgjengelig.  Bare en halv timers busstur fra sentrum av Valencia, gjør El Saler til et godt valg. Unødvendig å si, men denne blir ekstremt populær på internasjonalt nivå om sommeren.  I hjertet av Albufera, avgrenset av   lArbre Gos i nord  og  stranden La Garrofera i sør. Denne lange stranden er på 2600 meter, med fin, gyllen sand   beskyttet mot de vestlige vindene med sanddynene og et stort område av furuskog. El Saler en av de travleste strendene i Valencia. Til alle de sørlige strendene, tar du gul buss fra sentrum.  Slik kommer du hit: Med tog: Fra Valencia Nord til Játiva eller buss no 13: Fra busstasjonen i Calle Menendez Pidal.

La Garrofera

Stranden La Garrofera er overgangen mellom stranden El Saler og Devesa stranden med svært like  egenskaper som de ovennevnte.  Stranden  ligger midt  i et vernet naturområde, kjent over hele verden: Albufera naturpark: en idyllisk strand for hvor du kan slappe av å bade i rent vann.

Playa de la Devesa  

Av samme suverene kvalitet som El Saler, er La Devesa en urørt og uutviklet nudiststrand. La Devesa (noen ganger kalt Dehesa) er en favoritt for mange. Den har den samme kvaliteten som på El Saler – blått flagg, ren kyst, fin hvit sand, sanddyner, rent blått vann – og ingen stor folkemengde.  Grunnen til at det er god plass her er at den ligger litt utenfor allfarvei og er helt ubebygd. Mange kommer hit med bil. Du må gå et stykke fra bussen som stopper på El Saler,   men turen er nydelig og kan godt stå for en ekstra glede alene. Naturen her er en komplett pakke for en dag ute – først Albuferasjøen, så frodig furuskog, en annen vakker innsjø og til slutt den luksuriøse stranden.  La Devesa har en smalere stripe med et brattere fall og litt mer bølger. Det er absolutt ingenting her. Ingen restauranter, ingen boder, ingen toaletter, ingenting. Sørg for å ta  mat og vann med deg.  Du må velge mellom vanlig strand og nudiststrand. På inngangspunktet må du til venstre for folk i badedrakter, til høyre – uten. Du trenger altså ikke å være nudist her – du kan bare gå til venstre. Men hvis du er det, er La Devesa en ekte nudiststrand i Valencia, der stemningen er autentisk, og det er ingen irritasjonsmomenter. Velger du nudistdelen, må du hive klærne, det motsatte vil bli mislikt,  i motsetning til i Pinedo. Du komme til La Devesa stranden fra Valencia med gul buss, deretter må du gå.

Playa Pinedo

Playa Pinedo er den nærmeste av de sørlige strendene. Det er første stopp ut av bygrensen. Men kvaliteten er ikke på langt nær så bra som hos El Saler, som bare er 5 minutter mer med samme bussen. Med El Saler så nær, er det ingen grunn til å gå av her. Pinedo er like overfylt i rushtiden. Imidlertid vil Pinedo være av interesse for nudister.  Selv om Playa de la Devesa er et mer attraktivt alternativ for naturister, er det ytterligere 15 min med buss og 20-30 min til fots. La Devesa er en ekte nudiststrand mens Pinedo er blandet.  

Denia – Calpe

Kystlinjen mellom Benidorm og Denia er utvilsomt den vakreste og pittoreske av den nordlige Costa Blanca, der dramatiske fjellserier møte landskap av appelsin, oliven og mandellunder.   Det er  skrevet mye om klima og helsemessige fordeler på Costa Blanca, faktisk har Verdens helseorganisasjon (WHO)  proklamert  Moraira, Javea og Denia halvøya på Costa Blanca som et av de mest miljøvennlige perfekte klima i verden.  

Denia

Denia er et av Costa Blancas mest populære feriesteder. Det gamle slottet risescastilo de Denia har majestetisk utsikt over byen og havnen og huser også museet for arkeologi som gir et innblikk i Denia fra romertiden til moderne tid. Sør for Denia sitter Montgo fjellet som beskytter Denia fra de varme sørlige vindene om sommeren og gir byen et mikroklima som gir en årlig gjennomsnittstemperatur på 19 grader Celsius.  

Playas Les Marines 

strekker seg over 2.7 km og befinner seg  på nordsiden av Denia utenfor Carretera Les Marines. De har fin gylden sand, rolig sjø og er tildelt Blått Flagg. Her finner du solsenger, parasoller og pedalbåter som alle kan leies, livvakter, Røde Kors, parkering, buss stasjon, tilrettelagt for funksjonshemmede, toaletter og dusjer, offentlige telefoner, lekeområder for barn og et område for volleyball. Det finnes mange strandbarer og restauranter langs strandpromenaden.

Playa Les Rotes  

ligger sør for sentrum og er  et område med strender av gylden sand og stein som strekker seg  ca 4 km. Det ligger utenfor “Carretera del Barranc del Monyo en Les Arenetes” og er kjent for sine vakre steinete bukter og  grenser til Parque Natural de Montgo, et fantastisk naturreservat. Strendene her har også “Blått Flagg”.  For de som liker seg best uten klær finnes Zona La Cala Creek, som er en nudiststrand. Fasiliteter: Parkering, busstasjon, tilrettlagt for funksjonshemmede, badevakt, Røde Kors, toaletter og dusjer, offentlige telefoner. Det finnes ulike strandbarer og restauranter. Dette området er også bra for dykking.

Playa Deveses 

tilhører Denia med en  kystlinje på  over 3 km  og består av gylne sandstrender med sanddyner og deretter rullesteinsstrender i sør. Strendene har Blått Flagg  og   er et område som passer for vannsport som kite-surfing og windsurfing. Det er også egnet for seiling. Fasiliteter: Solsenger og parasoller kan leies, parkering og bussterminalen, Røde Kors, Badevakter, strandpromenader for funksjonshemmede, område for idretter som volleyball, toaletter og dusjer, promenade, strandbarer og restauranter, offentlige telefoner.

Javea (Xàbia)

Javea, en tidligere fiskerlandsby  har ca 20 000 fastboende. I løpet av de siste 10 årene har de omkringliggende åssidene  blitt urbanisert med luksuriøse villaer.  Byen forblir uberørt og tilbyr  fortsatt en pen beliggenhet ved stranden med mange lokale aktiviteter. Litt tilbaketrukket fra kysten er Javeas “gamle byen” som bevarer utseendet og atmosfæren i en typisk spansk landsby.

Playa El Arenal 

er bystranden og med det ganske så travel.   Hvite sandstrender og en konfigurasjon med slakke bakker som gjør dem svært egnet for bading. Den nordlige grensen består av Parador de Javea, som har en av de beste utsiktene mellom kappene til San Antonio og Nao. Nær Parador er det en liten kanal med en liten marina for lystbåter. Du finner et bredt utvalg av restauranter for enhver smak og livlige barer med typiske sommermarkeder. Stranden er en hesteskoformet strekning av fin hvit sand som er innrammet av mange barer, restauranter og gavebutikker. Denne stranden er spesielt trygt for barn der den skråner forsiktig ned i havet og har fått WHO sin “ren strand “-pris.  Blått Flagg garanterer for rent vann og fasiliteter. Buss og taxi.

La Granadella   

En vakker rullesteinstrand i en lengde på  220 m i  ligger ved utløpet av en bekk, og er omgitt av furutrær . Denne fantastiske stranden er bare tilgjengelig med bil på en vei som slynger seg gjennom furuskog – en fin kjøretur. Det er gode fasiliteter for funksjonshemmede, toalett og dusj, parkering, Cruz Roja, livvakter, offentlige telefoner, restauranter og strandbarer.  Blått Flagg siden 1987.

Playa Ambolo.  Vil du være naken i Javea, må du hit.  Stranden ligger sør for Cape Nao og vender mot den gåtefulle  Isla del Descubridor. En rustikk trapp er skåret inn i fjellet og fører til stranden. Her dominerer grus og store blokker av kalkstein og fjellvegger som gjør den  spesielt attraktiv. Det er  relativt vanskelig  tilgang, selv om sommeren. Fordelen er at det ikke er særlig folksomt der.

Teulada/Moraira:

Strendene i Teulada-Moraira oppkalt etter de to landsbyene som presenterer kommunen: En inne, Teulada og Moraira på kysten. Mens utviklingen dominerer mye av landskapet, beholder området stor verdi, ikke bare naturlig, men også hitoriearven, som f.eks mange vakttårn, særlig kjent er  Castillo de Moraira og vakttårnet fra Cap d’Or. 

Okkupasjonen av området i tidligere tider er best representert i  “la Cova de la Cendra” som også ligger i Cap d’Or. Det er tydelig at våre forfedre, som oss, var sterkt tiltrukket av det fantastiske landskapet: Hulen ble brukt 6000-1500 f.Kr., og grotten er et viktig kapittel i kjennskapen til Valencias forhistorie.

Playa del Portet 

er plassert perfekt  i et av de sjeldneste og mest eksklusive av Morairas landskap. En vakker skjellformet bukt med krystallklart vann, sand og stein. En fantastisk strand for å ta et avslappende bad.  Lengden er 350 meter og du finner alt av fasiliteter her.

La playa l’Ampolla 

er kvintessensen for sin størrelse, og mye større enn resten av de kommunale strendene (400 meter lang og 50 meter bred), sandkvaliteten er super og stranden har store parkeringsplasser, lekeplasser og alle tjenestene som en  dynamisk og ubekymret kystby kan tilby.

La playa L’Andragó 

er kjent for eksistensen av en kafé, med sin navnebror på den nærliggende øya Ibiza, for å skue solnedgangen om vinteren eller kjøle seg ned etter en lang dag på stranden om sommeren. Området tilbyr også en rekke restauranter. Utsikten over Moraira med sitt imponerende vakttårn er en av hovedattraksjonene. Stranden er bare 100 meter lang, men desto bredere, hele 75 meter. Vi tar også med den rolige Platgetes stranden.   Restaurantene er sjeldne i denne sektoren, men noen av de eksisterende er spesielle, nesten så man kan tro man befinner seg på en gresk øy.  

Benissa

Cala Baladrar består av   grus og steinblokker men har klart vann som er turkis og som får en til å tenke på vannet i Karibien. Det er i et miljø der furuskogen nesten når helt ned til havet. Ideell for både bad og for praktisering av seiling eller dykking. Om sommeren har den også en liten, men livlig bar. Det finnes forøvrig en rekke små strender i Benissa. De består hovedsaklig av grov sand eller grus. Eksempler: Playa Cap Blanc, Playa Cala Advocat, Playa Els Pinets eller Playa La Llobella, som kanskje har den beste sanden. 

Calpe

Calpe er et sted med dristige kontraster, der moderne bygninger og brede avenyer harmonerer med en gammel fiskerlandsby, der lokalbefolkningen er stolte av sin fortid, men likevel ønsker velkommen til turister og besøkende med hjertelig gjestfrihet. Opplev Calpes fiskehavn  med kjas og mas ettersom ettermiddagens fiskeauksjon nærmer seg. Restaurantterrasser fylles opp med livlige folkemengder  klare for å prøve noen av de ferske lokale skalldyr-delikatesser.  

La playa Calalga  

ligger nord for Levante-stranden og i nærheten av en gangvei langs kysten, noen ganger samtidig med lang avstand gangsti (GR) som blir synlig ved de røde og hvite skiltene. Fra promenaden, fører en bratt rampe til denne interessante stranden hvor restene av undervannsvegetasjon akkumulerer. Går du denne ruten, som er beskrevet i “70 fjellturer” (kan kjøpes på Cafe Pavarotti), husk å stanse her. 

Playa La Fossa Levante  

ligger i nærheten av saltslettene i Calpe, et herlig naturområde hvor flamingoer og måker og trekkfugler møtes, dens enorme naturverdier, til tross for tilstedeværelsen av en stor bebyggelse rundt. Denne vanskelige balansen,  ønskelig og mulig, er tydelig i denne unike enklaven. Stranden, som har alle fasilitieter, har en original utsikt mot Calpeklippen, er nesten en kilometer lang. 

Playa Arenal-Bol 

er en av de vakreste og mest populære strendene i Calpe. På kanten av den lange strandpromenaden noen av de mest moderne hoteller, hvor du kan nyte en fantastisk utsikt over stranden og klippen.  Vannkvaliteten og den fine sanden gjør den spesielt egnet for bading. 

Her finner du alle fasiliteter, men også mange badegjester. Stranden er 1,2 km lang. 

La playa Cantal Roig  ligger skjermet fra fiskehavnen i Calpe. Den har en høy konsentrasjon av restauranter som gir deg mange muligheter til  å prøve det lokale kjøkkenet, med den ekstra attraksjon det er å se ankomsten av kommersielle fiskebåter og nyte fiskauksjoner. Til tross for sin beskjedne størrelse, er den ideell å gå med barn i enhver årstid, da den er svært skjermet for vinder fra nesten alle kanter.

Alicante

Playa del Postiguet

ligger i hjertet av byen i en 900m lang bue av gylden sand. Beliggende ved foten av det imponerende Monte Benacantil,  fantastisk plassert for enkel tilgang og rammet inn av en palmepromenade med moderne barer som tilbyr forfriskninger og mat.  Denne stranden blir brukt til alle tider av året, spesielt på søndager kan det  være veldig trangt om sommeren!

Playa del Coco 

Spasér langs fjæra til den mindre stranden Playa del Coco, hvor byens fiskere pleide å sette i land  fangsten, her er det mer ro og fred.

Playa de la Albufereta 

Her finner du en strand som tilbyr et stykke historie.Ligger nordvest for byen, mellom Serra Grossa og Tossal de Manises i et område med viktige arkeologiske steder. Faktisk er dette området der opprinnelsen til byen ligger.  Denne lille stranden med fin gylden sand ligger midt i et boligområde med samme navn. Det representerer et klassisk sommerområde for folket i Alicante.  BUSS: 21-22-9   TRAM: 1-3-4 ( Illeta)

Playa de la Almadraba 

Dette er en koselig sandstrand lite brukt av turister, men begge tilbyr perfekte omgivelser for vannsport entusiaster eller de som foretrekker en mild svømmetur. BUSS: 21–22   TRAM: Línea 1-3-4

Cabo de las Huertas 

Hvis du foretrekker å utforske en mer røff kyst drar du hit. Cabo de las Huertas skjuler tre pittoreske bukter. Alle er vanskelig tilgjengelig,  men dersom du ønsker farge over hele kroppen, er  de to nudistbuktene i Cala Palmera og Cala Cantelalares de perfekte valg. Med stein, sand og krystallklart vann, er disse vakre buktene som ligger mellom strendene i San Juan og La Albufereta også  et flott sted for dykking.  

Playa de San Juan 

Den enorme stranden i San Juan er lett tilgjengelig med TRAM, men ruten fra Benidorm stopper ikke her. Du må f.eks gå av i El Campello og ta lokaltrikken nr 3. San Juan stranden er 7 kilometer med  vakker fin hvit sand, som regnes for å være en av de fineste i Spania.   På slutten av stranden nærmest Alicante by, er det et anlegg med  restauranter og barer hvor du kan få et pusterom fra solen. Dette er Alicantes mest berømte strand, med sand som strekker seg fra El Campello rett gjennom til Cabo de las Huertas.  San Juan stranden er svært nær golfbanen kalt Alicante Golf og det er mange offentlige parkeringsplasser i nærheten, samt områder som er reservert for ulike idretter som sandvolleyball, fotball, windsurfing, etc.TRAM: Línea 3- 4  –  BUSS: LINJE  21–22

Saladar Urbanova Beach  

Denne stranden ligger 5 kilometer sør for sentrum, i et rolig område. Den fine, gylne sanden strekker seg over 1,5 kilometer, noe som gjør den perfekt for en spasertur langs.  Det finnes ulike tjenester for badegjester, som for eksempel livredning, en strandpromenade, butikker og restauranter og spesielle områder som er reservert for nudister. Det er også en pedagogisk lekeområde for psykisk utviklingshemmede og et område med tilgang for funksjonshemmede som er åpen i sommermånedene. Buss: Linje 27 (Fra Alicante til Urbanova stranden)

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler