VINOGASTRO PÅ TUR TIL JEREZ DE LA FRONTERA

Tirsdag 16. oktober reiste 39 personer fra VinoGastro på tur til Jerez de la Frontera. VinoGastro er den største aktivitetsgruppen i Den norske klubben Costa Blanca (www.dnkcb.com), med mer enn 300 medlemmer. Vi arrangerer kortturer en gang i måneden, og i oktober er det normalt en tur på 4-5 dager.

Denne gangen var vi så heldige at vi hadde Marit Gjelsten som turleder, og hun fortalte levende om spanske tradisjoner i bussen, og gjorde ellers en enestående jobb.

Jerez er sherryens hjemby – det var engelskmennene som ikke kunne uttale det spanske ordet, og derfor heter drikken sherry alle andre steder enn i Spania. Sherry er et beskyttet varemerke og produseres kun i triangelet som består av Jerez, Sanlucar og El Puerto de Santa Maria.Vi besøkte to bodegaer for å lære om prosessen og selvsagt også for å få smake på godsakene. I Jerez var vi hos Bodegas Rey Fernando de Castilla som drives av nordmannen Jan Pettersen. Han var en veldig god vert og ga en god innføring i prosessen. Dagen etter var vi på Bodega La Gitana i Sanlucar.

Det ble også tid til hesteshow på Real Escuela Andaluze del Arte Ecuestre og til et flamencoshow, begge var helt utrolige forestillinger.

Fra Jerez kjørte vi til Ronda for overnatting på hjemturen, med tilhørende omvisning i denne flotte byen. Dessverre ble vi overrasket av et voldsomt regnvær under guidingen, så denne ble noe forkortet.

Underveis sang vi for Frank som ble 93 år på lørdagen. Han kvitterte med et langt dikt om kvinnen!

En glad og sliten gjeng kom fram til Alfaz kl. 21.30 etter at den siste lunchen, veldig spansk, hadde tatt 3 timer istedenfor 2. Og det etter at vi hadde besluttet å hoppe over dessert og kaffe.

Relaterte artikler