Døde etter å ha spist på Michelin-stjernerestaurant

Etterforskning er åpnet for å fastslå dødsårsaken til en 46 år gammel spansk kvinne som ble syk etter å ha spist på en enstjernes Michelin-restaurant som heter RiFF i Valencia.

Totalt 18 andre kunder, inkludert den dødes ektemann og 12 år gamle sønn, ble også syke etter måltidet, men deres symptomer var milde, og de har angivelig alle frisknet til igjen. Restauranten vil være stengt inntil dødsårsaken er klarlagt. Saken ble bekreftet av regional helsemester Ana Barceló, som ga sine kondolanser til familien og sa at en etterforskning allerede var i gang. «Vi har gjennomført en primær inspeksjon av stedet og alt ser ut til å være normalt,» sa hun. «Analytiske tester vil nå bli utført på matvarene.»

Barceló forklarte at det regionale helsevesenet vil være ansvarlig for undersøkelsene og for å bestemme årsakene til kvinnens død.  Ifølge kilder fra den regionale helseavdelingen ble matforgiftningen rapportert 17. februar etter at de tre familiemedlemmene ble syke. De begynte å vise symptomer på matforgiftning med oppkast og diaré lørdag 16. februar. Ifølge Europa Press ble faren og sønnen friske igjen, men kvinnens symptomer var mer alvorlige, og hun døde i hjemmet tidlig på søndag morgen. Senere viste det seg at totalt 18 personer hadde fått symptomer på matforgiftning.

Mattilsynet inspiserte restauranten mandag 18. februar, men fant ingen problemer som kunne ha bidratt til matforgiftningen. Etterforskere samlet også prøver av ingredienser og rå matvarer som var en del av menyen, og analyserer dem.  Barceló la til at hun på dette tidspunktet ikke kunne bekrefte om sykdommen hadde blitt forårsaket av morel sopp som var på restaurantens meny. «Vi må vente på resultatet av  obduksjonen før vi kan avgjøre om det var inntak av en matrett som direkte forårsaket hennes død, eller om det førte til en tilstand som førte til  dette tragiske utfallet, eller om hun hadde en eksisterende tilstand.

I en uttalelse kunngjorde eieren av RiFF, Bernd H. Knöller, at restauranten forblir stengt inntil årsaken til matforgiftningen er bestemt og «aktivitetene kan gjenopptas med full forsikring for personalet og forbrukerne.» Eieren sa at han har samarbeidet med den regionale helseavdelingen under etterforskningen og påpekte at inspeksjonen «viste at restauranten oppfyller alle sanitære bestemmelser.» Han la til: «Uansett hva som forårsaket situasjonen, vil jeg formidle mine dypeste beklagelser for hva som skjedde, og jeg håper alle fakta  snart blir avklart.»

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler