Verden lider -Wuhan blomstrer

Wuhans gater var  fullpakket med folk som feiret Hallowen  ti måneder etter at coronaviruset  startet der – mens resten av verden er lammet av pandemien.

Mens Europa sliter med en ny bølge av infeksjoner, ser det ut til at Kina i stor grad har temmet Covid-19, og livet begynner å bli normalt for mange av landets innbyggere etter hvert som økonomien vender tilbake. Folkemengder  strømmet inn i en fornøyelsespark i Wuhan for å delta på et Halloween- arrangement mindre enn et år etter at den kinesiske byen ble beryktet som episentret for koronaviruspandemien . Bilder viser et stort antall mennesker som samles for å se en parade i fornøyelsesparken Happy Valley Wuhan torsdag kveld, og  Kinas økonomi igjen er på offensiven mens det meste av verden lider av en historisk nedgang. Kinoer er åpne, restauranter er fullpakket og konserter pågår, noe som hjelper Kinas økonomi å komme seg etter belastningen med å bekjempe viruset.   

Ettersom flere europeiske land stenger ned  i en økende andre bølge av infeksjoner, går  livet gradvis tilbake til det normale i Wuhan, episenteret til koronaviruspandemien.  Frankrike innførte en ny nasjonal låsing fra fredag ​​da landets daglige dødsfall fra coronavirus nådde sitt høyeste nivå siden april. President Emmanuel Macron sa at folk bare ville ha lov til å forlate hjemmet av grunnleggende arbeid eller medisinske grunner.   Samtidig  rapporterte Kina bare 47 nye saker på torsdag, hvorav de fleste kommer fra utlandet.  Det har ikke kommet nye smittetilfeller i Wuhan siden mai, ifølge tall fra kinesiske myndigheter.  Wuhan opplevde en  76-dagers nedlåsing på høyden av pandemien der byen ble en spøkelsesby med stramme begrensninger for folk som kom  inn eller ut og innbyggerne stort sett ikke fikk lov til å forlate hjemmene sine. De siste månedene har innenlandsk turisme sakte begynt å sive tilbake til byen, som rommer mer enn 11 millioner mennesker. 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler