Bedre luft i Madrid

Luftforurensningen i Madrid falt til “historiske nivåer” i mai, ifølge en rapport fra “ Ecologistas en Acción”, en forening som representerer mer enn 300 miljøgrupper i Spania. 

Rapporten tilskriver fallet i forurensningen i det sentrale Madrid  til et banebrytende program lansert av Madrid rådhus 30. november 2018, for å dempe dårlig luftkvalitet og øke plassen for fotgjengere.  Dette programmet ble introdusert av borgermester  Manuela Carmena fra det venstreorienterte Más Madrid-partiet.  

Madrid Centro-programmet omfatter 472 hektar av byens sentrum som stenges for biltrafikk, bortsett fra lokalbefolkningen og offentlig transport.  Siden programmet trådte i kraft, har “Ecologistas en Acción” publisert månedlige rapporter om luftkvaliteten i byen. 

I fjor registrerte 14 av de 24 kontrollstasjonene i den spanske hovedstaden de laveste nivåene av forurensning på et tiår. Hver overvåkingsstasjon i Madrid har registrert lavere forurensningsnivåer i de første månedene av 2019 sammenlignet med samme periode i 2018, før Madrid Central ble lansert.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler