Voldelige demonstrasjoner i Katalonia

 

Byen Girona i Catalonia opplevde voldsomme sammenstøt i anledning feiringen av den spanske konstitusjonsdagen, mellom katalansk opprørspoliti og en gruppe fra antifa som forsøkte å sabotere en offentlig hyllest til den spanske grunnloven.

Kampene brøt ut da demonstranterne gikk gjennom sikkerhetslinjene og konfronterte offiserer fra den katalanske politistyrken,  med steiner, stoler og andre gjenstander. Totalt ble 15 Mossos d’Esquadra-offiserer og tre aktivister skadet i sammenstøtene. En ble arrestert. Pro-uavhengighetspartiene har kritisert  måten den regionale politistyrken gikk fram på mot demonstrantene.

Dagen etter ​​ga den katalanske regionspresidenten Quim Torra Buch en frist på  fire dager for å gjøre endringer i ledelsen til Mossos d’Esquadra. Torra er en innbitt tilhenger av uavhengighet fra Spania. Mossos ‘leder, Andreu Martinez sa at politiets innsats  var “riktig og tilstrekkelig.” Det var også sammenstøt i Terrassa, hvor Mossos foretok  tre arrestasjoner og flere ble skadet. Rundt 2000 mennesker marsjerte for å støtte forfatningen i Barcelona, ​​hvor det ikke ble rapportert hendelser. Catalonia gløder videre. Indirekte synes den politiske ledelsen å støtte voldelige demonstrasjoner mot den spanske grunnloven.

AV: TOM BØRNØ

Relaterte artikler