Pågrepet for seksuelle overgrep

Agenter fra nasjonalpolitiet har arrestert en 65 år gammel mann for  seksuelle overgrep mot en mindreårig under 16 år, etter å ha innledet kontakt gjennom et velkjent sosialt nettverk.

Etterforskningen begynte i mai som følge av en anmeldelse mottatt på Badajoz nasjonale politistasjon, der moren til en jente under 10 år rapporterte at hun hadde oppdaget at datteren hennes hadde opprettet kontakt med en voksen mann gjennom meldinger på en utvekslingsapplikasjon,  samtaler  av en seksuell art. Hun fant ut at denne mannen sendte hennes datter bilder og videoer av penis og fikk, etter at han flere ganger hadde å ha bedt henne om det, fått den mindreårige til å sende   bilder og videoer av sine kjønnsorganer. 

Dermed ble det startet en etterforskning for å finne ut identiteten til avsenderen av slike meldinger, og den klarte å fastslå  at han var en mann bosatt i Alicante -byen San Juan. Det ble derfor  etablert en overvåkingsenhet rundt hjemmet til den etterforskede, som kulminerte med at han ble arrestert som den påståtte gjerningsmannen.  En husransaking  ble utført hjemme hos ham, der datamateriale som inneholder filer med seksuelt innhold av mindreårige ble funnet. Den 65 år gamle mannen, med spansk nasjonalitet, og uten tidligere anmerkninger, ble stilt   for etterforskningsdomstolen, som beordret ham fengslet, og ga etterforskningsenheten  ordre om å fortsette å sjekke om det var flere ofre.

Den siste reformen av straffeloven, for å beskytte mindreårige, introduserte klassifisering av atferd utført av ukjente voksne mot mindreårige som, bak skjermen på datamaskinene sine, bruker falske profiler og skjuler sin identitet, for å få seksuell tilgang til mindreårig eller for å skaffe pornografisk materiale fra den mindreårige, ved å utgi seg selv som om de var mindreårige.  Etter å ha fått mindreåriges tillit og fått tilstrekkelig sensitivt materiale fra den, tvinger de og legger press på den mindreårige for å fortsette å utføre denne oppførselen under trussel om å spre den til andre. Ved noen anledninger utnytter de til og med denne tilliten som den mindreårige har oppnådd for å begå seksuelle overgrep mot den mindreårige, ved å utnytte situasjonen og sårbarheten deres.  Av denne grunn anbefaler Rikspolitiet at alle foreldre overvåker mindreåriges  bruk av sosiale nettverk  og trener dem slik at de kan benytte informasjonsteknologi (IKT) på en ansvarlig måte. Hvis du har mistanker, kan du ringe 091 eller rapportere dette til noen i nasjonalpolitiet.

Kilde: ahoramarinabaixa.com

Relaterte artikler