Velg toget til Alicante

Har du god tid og vil reise uten å konsentrere deg om veiskilt og andre trafikkanter anbefaler vi deg en togtur til Alicante.  Egentlig er vi enda mer fascinert av linjen Benidorm-Denia, som til nå har vært trafikkert med diesellokomotiv. Nå blir også denne linjen elektrifisert, men naturopplevelsen blir likevel den samme. Under arbeidet med dette, er linjen mellom Calpe og Denia erstattet med buss, og det er neppe det vi er ute etter. Derfor kan vi starte i Calpe, Altea, Albir, Alfaz del Pi med L-9. Da må vi såfall bytte tog til L-1 i Benidorm. Derfra starter turen mot Alicante og endestasjonen er Luceros, som ligger midt i sentrum av Alicante. 

Tram-linjene L1 og L9 er en naturopplevelse i seg selv, der toget snirkler seg gjennom kurver, tunneler og broer i såpass lav fart at du ser bilene på N-322, som ofte går parallelt med skinnene, drar fra. Herfra kan du nyte synet av den fantastiske stranden i San Juan. Du må beregne god tid og stresse ned. Toget har dessuten mange stoppesteder underveis i tillegg til stans for å vente på møtende tog, en skikkelig “melkerute”. Hele en time og 15 minutter må du regne med. Med bil fra Benidorm til sentrum i Alicante må du til sammenlikning beregne 40 minutter. Men så skal du finne parkeringsplass og stå i kø. Dermed blir det hipp som happ.     

Og vi elsker det. Vi er på tur uten bil. Slippe å mase med parkeringsplasser og soloppvarmet bil. Prisene er så lave at bilen ikke har en sjanse til å konkurrere. Disse er beregnet ut fra soner. Vi tar utgangspunkt i normal pris.  Du må fra Benidorm til Alicante reiser over 4 soner og prisen en vei blir dermed 4,85 euro pr voksen. Du sparer rundt 20 prosent ved å betale returbilletten samtidig. Er dere en hel gjeng, kan dere kjøpe gruppebillett med 40 prosent rabatt. Men dere må være 10 betalende eller flere.  Barn under 10 år reiser gratis. Mer info på engelsk finner du her: 

http://www.benidorm-info.com/travel/tram_fgv/

TRAM d’Alacant, som omfatter hele nettverket befordrer mer enn en million mennesker hver måned. Sommermånedene er naurligvis de mest hektiske. I august reiste nesten 1,2 millioner med nettverket og i de tre sommermånedene juni, juli og august, brukte rundt 3,7 millioner denne reisemåten. Tyngst har trafikken vært på L-2. som er en ren Alicante byrute med 399 277 passasjerer i august. Den forbinder Luceros med San Vicent del Raspeig,  etterfulgt av linje 1, ruten mellom Luceros og Benidorm, med 261,528 passasjerer. Rekorder settes stadig. Til sammenlikning økte trafikken med over 10 prosent fra august i fjor til august i år. Hovedstasjonen Lucereos betjener flest passasjerer med nabostasjonen Mercado som nr 2 og Benidorm nr 3. Mer enn 65.000 reiste ut fra stasjonen i Benidorm i august.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler