Spansk-norske dager med Tom Egeland, Lars-Lillo Stenberg og Magnolia Jazz Band

22. – 28. oktober holdes Spansk-norske dager for 16. gang i Alfaz del Pí. Som alltid organiseres arrangementet av Erland Dalen og Siegmund Watty.

Som Watty forteller AS, er konseptet det samme som før, men det blir også noe nytt i år. Bidrag av kjendiser fra Norge og av spanske musikere garanterer at Spansk-norske dager  skal bli en spennende opplevelse. Mandag, 22.10, holdes det gratiskonsert ved unge musikere fra Spania og Norge, med Astrid Bjelland på fløyte og Luis Cabello og Siegmund Watty på piano. Samme dagen åpnes utstillingen ved arbeider av den kjente skuespilleren Jarl Goli, Pedro Delso, Lise Floistad og fotografen Freddy Larsen, kjent blant annet for sitt portrett av Pushwagner . Tirsdag, 23.10. blir det bokbad i kirkesenteret Albir med den populære forfatteren Tom Egeland og den tidlige kulturattaché Kristi Baggethun. Egeland er kjent for sine krim – og spenningsromaner som ble oversatt til 24 språk.

Under Spansk-norske dagene skal han presentere sin nyeste bok ”Codex”, som er kommet ut i august. Onsdag, 24.10., blir det konsert ”Operísima” ved Astrid Bjelland på fløyte som spiller noen stykker fra ” Der Freischütz”, med Siegmund Watty på piano, med ”Liebestod” fra operaen ”Tristan og Isolde”, og Pepi Lloret, sopran. Duo Intermezzo fra Chile skal bidra med sine popinspirerte versjoner av opera. Nytt er, at under konserten blir det utlodning av 20 gratisbilletter til vinsmaking ved Vinos Alicante DOP, neste dag i kulturhuset, kl. 20. Det er et lukket arrangementet . Fredag, 26.10.,  blir det konsert ved Lars- Lillo Stenberg, som er frontfigur og vokalist i rokkebandet deLillos. Han skal presentere folkeviser og egne låter. 

Lørdag, 27.10., arrangeres museumsfest på Museo Delso. Under tittelen ” Pedro Delso og Flamenco” blir det omvisning, konsert ved Cuadro Flamenco Carmen Lara og bespisning med tapas og vin som organiseres av Åge Folkestad og Casa Vital . Viktig å vite: Kun forhåndssalg innen 25.10  ved billettstedene. Lørdag, 27.10., holdes det korkonsert ved FRI-koret fra Oslo og Alfazkoret Cantamos som er en del av Den Norske Klubben Costa Blanca. Solo artist er Maja Kristoffersen, en elev fra den Norske Skolen Costa Blanca. 

Enda et  høydepunkt på slutten: Magnolia Jazz Band avslutter Spansk-norske dager med en konsert med jazz fra New Orleans , søndag 28.10, i Minnekirken i Villajoyosa ! Festivalarrangør Siegmund Watty er fornøyd med årets kulturtilbud under de Spansk-norske dagene. Siden det nå er fire hovedsponsorer, betyr det flere enn før som støtter arrangementet, sier primus motor for Spansk-norske dager Siegmund Watty  med optimisme for fremtiden.

Når ikke annet er oppgitt, holdes arrangementene i kulturhuset i Alfaz del Pí. Billettsalg i  Alfaz del Pí : Den Norske Klubben og i kulturhuset, i Albir : Fastighetsbyrån, Spaniatjenester, Kirkesenter Albir, Den Norske Bokhandel og Pavarotti/Aktuelt Spania. I Villajoyosa: Vinos Handeland. Internettsalg: www.spansknorskedager.com

 

Tekst og foto:  Karin Eickel-Hermanrud

Relaterte artikler