Internasjonal dag i La Nucia

På idrettsanlegget Camilo Cano i La Nucia ble det søndag 7. april arrangert «The International Day of La Nucia». Mer enn 10.000 mennesker besøkte arrangementet for å se og nyte gastronomi, folklore og kultur fra 37 land på fire kontinenter.

Det flerkulturelle arrangementet har som mål å fremme integrering og samhandling av naboer av forskjellige nasjonaliteter (totalt 85) som bor i La Nucia. Den sjette internasjonale dagen ble fulgt av flere konsuler: Bulgaria, Tyskland, Brasil, Storbritannia, Norge og Sverige med Bart Gommans, råd for utlendinger i La Nucia og Bernabé Cano, ordfører i La Nucia i spissen.

«Day International La Nucía» var en dag med liv, moro og underholdning, spesielt for de som er interessert i kultur og folklore fra andre land. I sju intense timer kunne publikum nyte 53 stands med musikk, dans, forestillinger, kostymer, snacks, lokal mat, håndverk fra 37 land: Armenia, Argentina, Belgia, Bolivia, Brasil, Bulgaria, Chile, Colombia, Ecuador , India, Marokko, Norge, Senegal, Sverige, Ukraina i tillegg til  mange andre land ville vise det beste av sin kultur, gastronomi og folklore i VI International Day of La Nucía. I år debuterte nye land som Algerie, Syria og Vietnam.  Fra norsk side stilte Frivillighetssentralen, den Norske Klubben DnkCB og Aktuelt Spania.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler